Verkenning Harz

De eerste blog op de nieuwe website! En waar zullen we het eens over hebben?! Nou, voor deze blog leek het me wel aardig om verslag te doen van onze verkenning naar de Harz van december vorig jaar. Het weekend voor de Kerst hebben we daar drie dagen lang zoveel mogelijk trails gereden om te kijken of de locatie geschikt is voor het opzetten van een Enduro Trip. En de conclusie was heel simpel: 100%

Dus het leek me leuk om jullie eens mee te nemen in het proces voor het opzetten van een nieuwe Enduro Trip. Want dat is intussen wel duidelijk, de Enduro Trip Harz gaat er komen! We moeten in het voorjaar nog een keer terug als de bikeparks open zijn omdat het idee is om een mooie mix te maken van natuurlijke trails en de tofste bikeparks.

The best crew for the job!

The best crew for the job!

Goed gezelschap

Bovenaan de lijst voor een geslaagde verkenning staat goed gezelschap. Stel je voor dat je in je uppie op zoek moet naar een trail, dat je na een hoop gedoe een trail vindt die enorm tegenvalt en je niemand hebt om bij uit te huilen. Hoe vervelend zou dat zijn? Gelukkig was dat met deze crew goed voor mekaar. Er is weinig gehuild en dat hebben we gecompenseerd door te proberen elkaar af en toe verbaal aan het huilen te maken. Dat bleek lastig met deze mannen. Er was ook weinig reden toe want we stonden na iedere trail verbaasd over de kwaliteit. Die zijn namelijk echt goed aangelegd! Dat neemt niet weg dat er ook afdalingen waren die we minder de moeite vonden of waarvoor je te ver moet omrijden. Maar ook dat hoort bij een goede verkenning. Na een lang weekend hebben we een goed beeld van het gebied en maken we de routes zo dat jij alleen de beste afdalingen rijdt.

Toffe Trails

Een dooddoener van jewelste, maar uiteindelijk is dat wel waar het om draait. Alleen een toffe trail is niet voldoende. In een goede route moet een bepaalde opbouw zitten want de trails zijn best pittig en we kunnen de groep niet koud van een zwarte trail af sturen. Je wil beginnen met een mooie flowtrail om van daaruit het niveau langzaam op te schroeven. Ook wil je niet iedereen helemaal kapot maken in de klim, dus soms is het beter om een stukje om te rijden omdat je zo fris mogelijk aan de start van de volgende trail te staan. Een klim over een zompig steil pad kan alle energie in een half uurtje doen verdwijnen en dat is zeker niet wat we willen. Na drie dagen fietsen hebben we op alle locaties goede opties gevonden en nu is het een kwestie van sleutelen in Komoot en het plan omzetten in een gpx-bestanden.

Goed materiaal

Een ander aspect wat veel weg heeft van een open deur, maar het belang van goed materiaal, goede voeding en fatsoenlijke kleding is moeilijk te onderschatten. We hebben de afgelopen jaren gelukkig een aantal mooie samenwerkingen opgezet waardoor we de beschikking hebben over topmateriaal. Deze bikes hebben ons echt nog nooit in de steek gelaten. En hoe mooi is het dat je in een fiets met 130mm veerweg een andere wielset steekt om vervolgens drie dagen lang als een idioot naar beneden kan knallen over serieus technische trails, zonder ook maar een centje pijn? We zijn dan ook nul minuten kwijt geweest aan reparaties wat je natuurlijk niet wil tijdens een verkenning!

Promotie

In de drie dagen hebben hebben we ontzettend veel toffe trails gevonden en ik heb het programma in grote lijnen al in mijn hoofd zitten. Nu is het een kwestie van uitwerken van alle routeplannen, roadbook en promotiemateriaal. Gelukkig hebben we ook daar de hulp van de beste influencers en designers. Het zal nog even duren voordat de reis definitief op de kalender komt te staan maar grote kans dat we begin juli nog een paar dagen verlof kunnen opnemen. Wil je in de tussentijd een indruk krijgen van de trails, check dan zeker de video van Charley en abonneer je op zijn kanaal want er komt zeker nog meer voorbij de komende periode.

Ben je na het lezen van dit verhaal al zo enthousiast geworden, schroom dan niet en geef vrijblijvend je interesse door en we houden je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen!