Llong Trip Wales?

Wales is een locatie die bij iedereen hoog op de bucket list zou moeten staan. Een schitterend gebied dat er op het eerste gezicht heel groen en lief uitziet maar dat echt wel een ruig randje heeft. Want onder dat laagje mos zijn het vooral rotsen en stenen die de dienst uitmaken. Ook het weer moet je willen accepteren want je kunt tegelijkertijd in de zon staan terwijl je nat regent en omver waait.

Omdat we allemaal druk zijn moeten we creatief omspringen met onze vrije tijd en hebben we een plan gemaakt voor een ‘Short Trip Wales’. Wales is namelijk dichterbij dan je denkt. De voorwaarde was dat we minimaal 3 volle dagen wilde fietsen en zo min mogelijk verlofdagen opnemen. Met onze opzet kostte het maar 2 vrije dagen en waren we zondag voor het eten terug thuis. Dus mocht je een trip naar Wales op je wensenlijst hebben staan, dan is deze short trip voor jou wellicht een goede optie. In dit verslag vind je de locaties waar we geweest zijn en natuurlijk een selectie van de foto’s om je een indruk te geven van deze fantastische bestemming.

DYFI Bikepark

Het enige dat we vooraf hadden vastgelegd waren de tickets voor het DYFI Bikepark. Je wordt hier met Land Rovers omhoog geshutteld en daarom is het aantal plaatsen beperkt. Ook op een doordeweekse dag kan het hier behoorlijk druk zijn dus je moet zeker ver van tevoren boeken! Na het zien van talloze edits op Youtube en Instagram konden we niet wachten om deze trails zelf te rijden.

Llangollen

Naast Bikepark trails zijn er ook fantastische natuurlijke trails te vinden in Wales. Op dag 3 van onze trip zijn we uitgeweken naar Llangollen (nog steeds geen idee hoe je dit correct uitspreekt!). De trails hier liggen op de flank van een opgedroogde meander, echt schitterend. In eerste instantie vonden we alleen een trailcentre met pittige downhilltracks die allemaal eindigen in een modderig weiland! (dat vind je alleen in Wales…) Na de middagpauze kwamen we erachter dat er geweldige trails nog verder op de heuvel lagen. We hebben deze trip dan ook afgesloten met een aantal fantastische loamers (Welsh loam) en voor deze trails kom ik zeker nog een keer terug omdat we llang niet alles hebben kunnen rijden.

Snailbeach

Op de eerste dag zijn we in de omgeving van Snailbeach geweest omdat dit goed op de route naar Dyfi Bikepark lag. Dit was een hele toffe rit en de perfecte kennismaking met het ruige karakter van Wales. Geen bomen en op de top van de heuvels was het een gevecht om niet van je fiets geblazen te worden. Leuk voor een ochtend maar daarna toch besloten om door te rijden naar een plek met meer beschutting en hebben we een spot gevonden met goed aangelegde trails. Relatief korte trails maar wel heel perfect als opwarmer voor een dag bikepark.

Llong Trip Wales?

Na drie dagen biken in Wales is het antwoord daarop makkelijk, zeker weten!! Je kan hier een geweldige combinatie doen van Bikeparks en natuurlijke trails. Op elke locatie waar een bikepark ligt heb je ook genoeg natural trails waarmee je een schitterende reis zou kunnen opzetten.

Iemand nu al interesse??