Improve your skills!

Wil jij de trails in de Ardennen of Schotland goed kunnen rijden? Dan doe je er verstandig aan om in Nederland te oefenen en je vaardigheden te verbeteren zodat je daar in het buitenland profijt van gaat hebben. Het goed rijden van bochten, comfortabel zijn op je fiets en weten wat je moet doen in lastige situaties is prima te oefenen dichtbij huis. Tijdens onze Skillrides behandelen we de belangrijkste basistechnieken die je absoluut nodigt hebt in het buitenland.

Opzet van een Skillride

Een Skillride natuurlijk een ander woord voor clinic. Het verschil is dat een Skillride meer gericht is op een combinatie van het oefenen van skills én het rijden van een mooie route. Daarbij hanteren we een vaste werkwijze. We beginnen altijd met een aantal basisvaardigheden en daarna gaan we dieper in op een specifieke techniek. Dat doen we in kleine groepen zodat we je veel persoonlijke aandacht kunnen geven en trainen in een relaxte sfeer. In die setting haal je het meeste rendement uit de training!

Voor wie bedoeld?

De Skillrides zijn bedoeld voor mountainbikers met enige ervaring en die beschikken over eigen materiaal, maar die op zoek zijn om hun eigen vaardigheden naar een hoger plan te tillen. Dus wil jij leren op je voorwiel een bocht te nemen, over obstakels te hoppen en met meer fun een technische trail rijden, dan is een Skillride absoluut een aanrader voor jou!

Thema’s


Earn your Turns

Dé reden dat mountainbiken zo’n gave bezigheid is, het rijden van bochten.

Bunnyhops

Essentieel is als je technische trails harder wil gaan rijden.

Wicked Wheelies

Geen training is meer hetzelfde als je leer om op je achterwiel te rijden.

Improve your Braking

Goed gebruik leren maken van je voorrem ligt aan de basis van vertrouwen.

Drifting

Voeg een dosis stijl toe aan je skills en maak indruk op je vriend(in)en.

Endo Turns

De coolste manier om een bocht te rijden, op het voorwiel en draaien maar.

Upcoming Skillrides


Partners


Bij MTB-Solutions werken we samen met betrouwbare, duurzame en vooral toffe merken. Dankzij deze merken kunnen we doen wat het liefste doen, de beste trails rijden in heel Europa.

Rijwielpaleis