Kalender


Een overzicht van de aankomende Skillrides, Trailrides en Enduro Trips.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle activiteiten die we de komende tijd in de planning hebben staan. Je kunt selecteren op type activiteit zodat je in één oogopslag een compleet overzicht hebt. Zit er niet tussen wat je zoekt, of past de datum je niet? Kijk dan onderaan de pagina bij het kopje maatwerk en neem contact met ons op.

Materiaal & Uitrusting


Om in alle omstandigheden comfortabel te kunnen fietsen is het noodzakelijk dat je kleding en materiaal aan bepaalde eisen voldoet. De ondergrond vraagt om een andere setup van je fiets dan je misschien gewend bent en uiteraard kunnen we ook het weer niet voorspellen. Je zult begrijpen dat een flinke regenbui de trails behoorlijk kan veranderen. Wat we ook niet kunnen voorspellen is wat er onderweg gebeurd dus als we een keer wat langer moeten wachten is het altijd fijn om een droog shirt in je bagage te hebben. In de onderstaande kolommen hebben we een aantal aandachtspunten opgenomen. Twijfel je, of op zoek naar goede kleding? Ga dan eens langs bij de lokale fietsenwinkel. Zij helpen je graag en kunnen je goed adviseren. Zie de aanschaf van goede kleding/materiaal als een investering waar je veel plezier van gaat hebben!

Materiaal

Fiets:

Voor de Trailrides en Enduro Trips adviseren we een full suspension mountainbike type ‘All Mountain’ of ‘Enduro’ met een minimale veerweg van ±140 mm, of een trail gerichte hardtail.

Banden:

Het belangrijkste onderdeel op je fiets, je banden. Zorg voor banden die geschikt zijn voor rotsachtige ondergrond en kijk niet alleen naar het gewicht. Een goede band heeft een stevige casing en zacht rubber voor veel grip en goede lekbescherming. Een goede band weegt min ±1.000 gram.

Dropper:

Een dropper is verplicht. Deze uitvinding heeft een gigantische verandering in de mountainbike sport teweeg gebracht. Doordat je zadel niet meer in de weg zit heb je veel meer controle. We raden een dropper met minimaal 150mm aan.

Flat Pedals:

Wij raden iedereen aan om met flat pedals te rijden. Dit verkleint het risico op vervelende valpartijen en is beter om de juiste techniek onder de knie te krijgen. Ben je niet gewend om met flat pedals te rijden, kies dan waar je het meest vertrouwd mee bent!

Uitrusting

Helm:

Een fullface helm is niet verplicht maar wel aan te raden als je je daar prettiger bij voelt. Rij je liever niet met een fullface helm dan zijn er tegenwoordig speciale mountainbike helmen die goede bescherming bieden.

Bescherming:

Tijdens alle Trailrides en Enduro Trips zijn knie- en rugbescherming verplicht. In plaats van een rugbeschermer kun je ook volstaan met een rugzak en adviseren we elleboogbeschermers te gebruiken.

(Regen)kleding:

Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding! Investeer in een goede regenjas en werk zoveel mogelijk met laagjes. Dus goede thermokleding, een softshell jasje en een windstopper, dan ben je een heel eind.

Bril / Goggle:

We raden iedereen aan om met een bril of een goggle te rijden. Modder, takken en stenen heb je liever niet in je ogen en daarom bescherm je die knikkers maar beter. Ons advies is te kiezen voor transparante glazen voor het beste zicht.

Partners


Bij MTB-Solutions werken we samen met betrouwbare, duurzame en vooral toffe merken. Dankzij deze merken kunnen we doen wat het liefste doen, de beste trails rijden in heel Europa.

Rijwielpaleis