Enduro Trip Vogezen-Zuid

De tweede week van mei stond voor ons in het teken van een nieuwe Enduro Trip naar de Vogezen. Eind september organiseren we voor de 5e keer de ‘noordelijke editie’ waarbij we verblijven in Plainfaing in de buurt van bikepark Lac Blanc. Dat is een ontzettend gave reis die we ieder jaar nóg een beter proberen te maken. Echter, vanaf het begin was al duidelijk dat er in de Vogezen veel te veel geweldige trails liggen waardoor het lastig kiezen was. Het was dan ook een logische stap om een tweede reis naar de Vogezen op te zetten. Het vinden van een accommodatie die aan alle eisen voldoet is dan de volgende voorwaarde. Voor wie al eens met onze trips is meegegaan die weet: we houden van accommodaties die een speciaal karakter hebben zodat we echt een week off the grid kunnen. Dat is voor deze reis absoluut weer gelukt!

Quartier général

Beste Loam garantie

De Vogezen staan bekend om de loamy trails. We geven voor deze reis dan ook ‘de beste loam garantie’ en die belofte is 100% waargemaakt. Het is zelfs zo erg dat je de loam in verschillende gradaties kunt opdelen. Zo heb je superloam, loamercrunch (ook wel graloama genoemd), fresh loam enz enz. En welke loam je ook hebt, de Vogezen combineert dat altijd met geweldige trails. Het zijn bochten die elkaar in rap tempo opvolgen, maar ook zitten er altijd technische secties in met grote stenen of lastige wortel passages. En alsof dat niet genoeg is weten die Fransen ook wel ergens een goede lip te verstoppen zodat je ook de nodige ‘temps de ciel’ kunt pakken! Het is niet gelogen, dit zijn de beste enduro trails die je kunt vinden!

Perfecte Mix

Je zou in de Vogezen eigenlijk 24 uur per dag trails willen rijden, maar er moet ook tijd zijn voor andere zaken. Hoe mooi de trails ook zijn, het blijft vakantie en dat betekent dat we ook ruimte maken voor andere belangrijke zaken zoals eten, ontspannen en een eigen trial bouwen! Vooral dat laatste werd een missie waar de nodige tijd in is gaan zitten. Rondom het huis liggen ontzettend veel goede tracks maar er was nog geen trail die bij het huis finishte dus daar moest wat aan gedaan worden. Verder houden we in het programma zoveel mogelijk rekening met alle verschillende wensen. Zo zorgen we voor extra lussen voor de ebikes, hebben we een dag geshutteld met een lokale gids en hebben we op de laatste dag nog een bezoek gebracht aan bikepark La Bresse. Zo is deze reis geschikt voor een breed publiek.

Next year?

We gaan deze reis absoluut proberen terug te laten komen op de kalender. Aan het programma hoeven we weinig te veranderen want heel veel beter dan dit wordt het niet. Heb jij na het lezen van dit verhaal en het zien van de foto’s al interesse dan geef dat vooral door en we zetten je op de voorlopige deelnemerslijst voor 2025!