The best day out!

Tijdens een Trailride nemen we je mee naar de tofste trailcentres in België en Duitsland. Daar gaan we een dag lang de beste trails rijden in combinatie met een mooie route. De Trailrides worden verzorgd door ervaren gidsen die weten hoe ze van jou een betere rijder kunnen maken. In de route gebruiken we de uitdagende secties om techniek te oefenen of lijnen te spotten zodat je de theorie direct in de praktijk kunt brengen.

We stemmen het niveau van de trails en de oefeningen af op de groep zodat iedereen aan zijn trekken gaat komen, of je nu nieuw bent op enduro trails of al ruime ervaring hebt, wij maken het voor iedereen uitdagend. En omdat zo’n dag best intensief is reserveren we tussen de middag een restaurant voor de lunch en zorgen we na afloop voor een leuk café/terras om de dag af te sluiten!

Heb je niet genoeg aan één dag fietsen of word je liever met een shuttlebus omhoog gebracht? Bekijk dan de kalender voor de weekenden dat we meerdere Trailrides organiseren, of scroll dan naar beneden en lees alles over onze Shuttle Weekends!

Is dit wat voor mij?

Als jij houd van technische afdalingen, zeker. Als je beter wil worden en met meer vertrouwen wilt leren afdalen, helemaal. En als je dan ook niet vies bent om daarvoor wat moeite te moeten doen door zelf omhoog te fietsen dan is een Trailride precies wat je zoekt! We hebben per Trailride het niveau aangegeven zodat er voor iedereen wat te kiezen valt, van beginnend enduro rijder tot aan de gevorderde rijders onder ons. Omdat we met twee gidsen zijn (vanaf 6 deelnemers) kunnen we het niveau per groep aanpassen en passen we de route en oefeningen daarop aan. Lees hieronder meer over het programma van een Trailride.

Praktische informatie:

Upcoming Trailrides


NEW: Shuttle Weekends

Wil jij nog meer trails rijden zonder dat je daarvoor omhoog hoeft te fietsen? Dan hebben we goed nieuws! We zijn begonnen met het opzetten van Shuttle Weekends waarbij je met een bus + trailer omhoog wordt gebracht en bij de start van de trail wordt afgezet. Dat klinkt haast te mooi om waar te zijn, toch?!

Les Hautes Rivières

Voor rijders die weleens een enduro wedstrijd hebben gereden een bekend begrip, Les Hautes Rivières. Rondom dit dorp net over de grens in Frankrijk liggen de beste trails die je hier in de regio kunt vinden. We hebben deze wedstrijd al meerdere keren gereden en goede contacten opgebouwd met de lokale Enduro club. Tijdens een Shuttle Weekend gaan we met lokale rijders op pad zodat je ook nieuwe trails gaat ontdekken die je nog niet eerder hebt gereden.

Teaser; we zijn ook bezig met andere locaties maar daarover volgt later meer informatie…

Programma

Voor de Shuttle Weekenden regelen we een mooie accommodatie waar we het hele weekend verblijven. We starten op vrijdagmiddag met een shakedown route om het materiaal te testen en de rest van het weekend gaan we zoveel mogelijk trails rijden!

De data van de Shuttle Weekends worden vooralsnog alleen via de mailing bekend gemaakt, dus als je interesse hebt schrijf je dan snel in voor de nieuwsbrief!

Locaties


Partners


Bij MTB-Solutions werken we samen met betrouwbare, duurzame en vooral toffe merken. Dankzij deze merken kunnen we doen wat het liefste doen, de beste trails rijden in heel Europa.

Rijwielpaleis