Veluwse Wintercompetitie 2017

Net als vorig jaar heb ik de afgelopen maanden meegedaan met de Veluwse Wintercompetitie. Dit jaar organiseerde in totaal negen verenigingen een mountainbikewedstrijd op een uitdagend parcours. De wedstrijden zijn regionaal georganiseerd, laagdrempelig en geschikt voor jong & oud. In zeven verschillende klassen wordt gestreden om de overwinning. Van alle uitslagen wordt een klassement bijgehouden en aan de hand van je vijf beste resultaten wordt een eindklassement opgesteld.

Het doel was om te proberen mijn klassement van vorig jaar te verbeteren. Echter, slechte weersomstandigheden horen bij een wintercompetitie als schuim bij bier. Vanwege een code oranje werd de wedstrijd in Harderwijk afgelast, en omdat ik de eerste twee wedstrijden al had laten schieten heb ik uiteindelijk maar vier wedstrijden kunnen rijden. Geen klassering in het eindklassement helaas maar het was wel weer enorm genieten.

De wedstrijden duren een uur plus een ronde. Het is dan ook zaak om je krachten goed te verdelen. Tijdens de eerste wedstrijd ben ik rustig gestart en achteraf zag ik dat mijn eerste ronde een minuut langzamer was dan de overige rondetijden. Dat scheelt je zomaar een paar plekken. De wedstrijd erna in Nunspeet het strijdplan aangepast en besloten om hard van start te gaan. Dat ging één ronde prima, daarna ben ik compleet ingestort en kon ik pas de laatste twee rondes weer een beetje normaal op mijn fiets zitten. Daar heb ik ook zeker een minuut mee verloren. Dus ja, wat is wijsheid? De laatste wedstrijd in Lunteren was in ieder geval weer een mooie inhaalrace waarbij ik iedere ronde een man of drie heb ingehaald. Dat is wel het beste voor het moraal..

M’n Epic Enduro maatje Pieter heeft ook meegereden maar hij moet nog starten bij de jonkies. Onze rondetijden bleken achteraf steeds nagenoeg identiek te zijn! Bij alle wedstrijden hadden we bij elkaar in het wiel gereden als we tegelijk waren gestart. Dat wordt nog spannend in Frankrijk. Volgend jaar rijden we sowieso in dezelfde klasse en dan gaan we zien of de tijden weer zo dicht bij elkaar liggen. Het zal in ieder geval wel steeds moeilijker worden om in de top 10 te blijven eindigen.

Aanvulling: nog een mooi filmpje van de wedstrijd in Lunteren!

Hoe dan ook, geen notering in het eindklassement, maar wel heel tevreden met de progressie van de afgelopen maanden. Nu hebben we nog twee maanden om lekker door te trainen en de nodige hoogtemeters te maken.

[acx_slideshow name=”Veluwse Wintercompetitie”]