Terugblikken en Vooruitkijken

De decembermaand is het geijkte moment om terug te blikken op het afgelopen seizoen en vooruit te kijken naar wat nog komen gaat. Wellicht ben ik niet de enige die tijdens een trainingsronde in het pikkedonker plannen zit uit te denken, of naast de kachel zit met de laptop op schoot te bladeren door de foto’s van alle wedstrijden die we gereden hebben, gave tochten die we gemaakt hebben en toffe mensen die we ontmoet hebben. Onderaan de streep kan ik kort zijn, het afgelopen jaar was geweldig.

EO-MTBInG

Eén van de hoogtepunten van het afgelopen jaar was zonder meer het afronden van de EO-MTBInG opleiding. Na het examen in 2018 moest ik nog één onderdeel opnieuw doen; een clinic voor een groep kinderen. Na een half jaar oefenen bij de lokale MTB club de Adelaar had ik op 1 juli een groep van 12 kids compleet. Samen hebben we de bossen van Hilversum ‘onveilig’ gemaakt en een aantal leuke oefeningen gedaan. Op heenweg naar de EWS in Les Orres (een ander hoogtepunt) kwam het verlossende bericht, geslaagd!!

De grond is LAVA!!!

Belgium Enduro Cup

Het dieptepunt van dit jaar vond plaats op 30 april. Officieel oud. Maar, elk dieptepunt heb zijn hoogtepunt en dat kwam aan het eind van het seizoen. Doordat ik nu bij de Master2 mee mag strijden is het podium in de BEC ineens in zicht. Na drie mislukte pogingen is het dan eindelijk raak tijdens de laatste wedstrijd in Bouillon, een derde plek in de wedstrijd, en ook derde in de overall seizoen uitslag.

Na een 5e, 4e en gedeeld 3e plek, eindelijk op het podium!

Tweed Valley Enduro Trip

Na ons eigen avontuur in Schotland, eind 2018, wist ik dat hiervan een hele gave reis te maken zou zijn. Als dat idee eenmaal een plekje in mijn hoofd heeft gevonden, dan moet het ook gebeuren. Begin november zijn we met 9 deelnemers richting de Tweed Valley geweest om de mooiste trails in deze regio te ontdekken. Voor wie de foto’s nog niet heeft gezien, check dit verslag. Als eerste reis van MTB-Solutions was het meer dan geslaagd!

The Tweed Valley Shred Crew!

MTB-Solutions Enduro Team

Waar ik misschien nog wel het meest trots op ben is dat het is gelukt om een enduro team samen te stellen, samen met Koen, Piet en Manu. Het begon als een wild idee, maar onderaan de streep hebben we een aantal mooie sponsors en partners weten te vinden die ons hierbij wilde steunen. We hebben een fantastisch seizoen gedraaid met mooie resultaten in de Belgium Enduro Cup, Enduro World Series en Cannondale Enduro Tour.

Kleppers Koen, Manu, een of andere kale gast en Piet.

Plannen voor 2020

En dan komend jaar. Zoals de inleiding al doet vermoeden zijn er een hoop plannen voor het seizoen 2020. Het is gevaarlijk om nu in detail m’n ideeën op papier te gaan zetten maar een aantal dingen liggen al vast. Zo zijn we vast van plan om er nog een schepje bovenop te doen als het aankomt op het rijden van wedstrijden. Nog niet alle kalenders zijn bekend, maar we willen zeker weer proberen om als team aan de start te verschijnen met een frisse nieuwe look.

Deze nieuwe look is ook iets wat ik door wil voeren in de website van MTB-Solutions. Het huidige ontwerp is intussen meer dan twee jaar oud en het wordt tijd voor een nieuwe jas. Dat wil ik ook doortrekken naar Facebook en de rest van de social medias. Een herkenbaar sausje waardoor je in één oogopslag weet dat je met een professionele partij te maken hebt, met een voorliefde voor de échte trails en waarbij de ultieme mountainbike beleving centraal staat. Alle hulp daarbij is welkom. Dus heb je ideeën of zie je mogelijkheden om samen te werken? Neem dan vooral contact met me op!

En ook in 2020 blijf ik verhalen schrijven. Of het nu een verslag van een wedstrijd is, of een verhaal over een gave vakantie, het plan is om dit volgend jaar naar een hoger plan tillen. Hoe precies weet ik nog niet, maar ook hier geldt dat als je nog goede tips hebt, deze meer dan van harte welkom zijn.

Wat er ook gebeurt, als je geïnteresseerd bent in wat we doen, blijf dan de website in de gaten houden en sluit bijvoorbeeld een keer aan bij onze TrailRides. Een andere manier om op de hoogte te blijven is ons te volgen via de Instagram account van het MTB-Solutions Enduro Team of onze Facebook pagina. Daar vind je een mooi kijkje achter de schermen en stories tijdens onze avonturen.

Voor nu alvast mooie feestdagen gewenst en een goede voorbereiding op het volgende seizoen!