Ride Report: Autumn in Scotland

Hoe vaak ik voor gek ben verklaard om in november een reis naar Schotland te organiseren. Het is de standaard reactie van de gemiddelde Nederlander. De praktijk is echter het tegenovergestelde. Hier in Nederland is november een maand met relatief slecht weer, terwijl het in Schotland een maand is net zoals de rest van het jaar. Dat betekent niet dat je over stoffige trails zult rijden, maar geloof ons dat dit de mooiste periode is om daar te zijn. We kunnen je proberen te overtuigen met statistieken en wetenschappelijke argumenten, maar in plaats daarvan laten we de foto’s voor zich spreken.

Herfst in Schotland?

Nog niet overtuigd?

Als het weer geen reden is om naar Schotland af te reizen, dan moet je misschien eens naar de trails kijken in de Tweed Valley. Over de hele vallei verspreid liggen meer dan 130 trails. Veel te veel om in vijf dagen tijd te rijden, maar we zijn een aardig eind gekomen en hebben de mooiste uitgezocht. Angry Sheep, Stinky Pinky, Liver Damage, Big Baw, RTT, Flat White, Swooper Dooper, Soore Plooms (nee, die niet, maar de naam klinkt uitdagend)………………

En dat eten daar?

Na een dag trails beuken wil je natuurlijk niet met een half bord Haggis naar bed. No worries, ook daar is in voorzien! Je zou het mss niet direct verwachten in Schotland maar je kunt hier fantastisch lekker eten. Vooral de lunch is een belangrijke traditie en als je van Indiaas eten houdt zit je hier ook prima! Daarnaast zorgen we zelf voor de nodige voorraden zodat je nooit met honger naar bed zult gaan.

En moet je dan met een groep op pad?

We begrijpen dat het niet voor iedereen is om met een groep op reis te zijn. Hier komt echter ook de ervaring van de gidsen om de hoek kijken want of je nou op een E-bike zit, of je trapt liever zelf de heuvel op zoals een echte vent, we zorgen dat bij iedereen de batterij voldoende leeg is aan het eind van de rit. En geloof ons, je gaat sowieso meer lol hebben dan dat je in je eentje op pad bent! Wederom een paar foto’s ter bewijs.

Nog steeds niet overtuigd?!

Zit je nog steeds ‘nee’ te schudden achter je laptop en geloof je er allemaal geen fl#kker van? Sluit dan eens aan bij een Skills Ride of een Trail Ride en ervaar hoe het is om met ons op pad te zijn. Tegen die tijd staat ook de nieuwe kalender online zodat je alle informatie op je gemak kan doorlezen om de aller-allerlaatste twijfels weg te nemen…