Yorkshire Dales MTB Trip

Van 1 t/m 5 april 2020 organiseren we weer een schitterende mountainbike reis naar de Engelse Yorkshire Dales. Voor slechts € 365,- nemen we je vier dagen mee op pad door dit schitterende gebied dat zich kenmerkt door glooiende heuvels en fantastische vergezichten. Deze typisch Engelse omgeving leent zich perfect voor een mooie mountainbike vakantie.

Ieder jaar wordt in de Yorkshire Dales de ‘Ard Rock Enduro’ georganiseerd. Deelnemen aan deze wedstrijd is praktisch onmogelijk want de inschrijving zit binnen een uur vol en de reden daarvoor is simpel; dit deel van Engeland is fantastisch om te mountainbiken. Naast de schitterende omgeving heb je ook te maken met de lokale bevolking. Wij kunnen je uit de eerste hand bevestigen dat een avond in de pub (waar er meerdere van op het programma staan) garant staat voor een hoop lol en gezelligheid, het is zulk fantastisch volk die Engelsen.

In 2019 hebben we deze reis voor het eerst verkend. We hebben kennis gemaakt met Stu (eigenaar van het Dales Bike Centre) en hij heeft ons rondgeleid in deze fantastische omgeving. Na onze ervaringen waren we er vast van overtuigd dat dit gebied alles te bieden heeft voor de enthousiaste mountainbiker die van gave trails en mooie natuur houdt. We hebben toen direct besloten om in 2020 opnieuw deze kant op te gaan voor een nieuwe editie. We hebben het programma iets aangepast om de reis nog mooier te maken.

Dales Bike Centre

We verblijven in het Dales Bike Centre in Reeth. Zo’n bike centre is iets typisch Engels, het is een oude boerderij inclusief fietswinkel en coffeeshop waar door de eigenaresse iedere dag de lekkerste taarten worden gebakt en waar een geweldig ontbijt wordt geserveerd. Het is fantastisch om te zien dat hier niet alleen bikers naartoe komen, maar ook heel veel wandelaars en andere buitensporters. Alles loopt hier door elkaar heen, jong en oud, dik en dun, en iedereen start op deze plek met zijn/haar activiteit. Het is dan ook geen wonder dat ze hier meer geld verdienen aan de verkoop van taarten en koffie, dan aan de verkoop van fietsen.

Boven de winkel zijn een aantal kamers die ze verhuren. We verblijven hier drie nachten en komen hier na iedere rit weer terug zodat we geen verplaatsingen hebben. Buiten het slapen en ontbijt brengen we weinig tijd door op de kamers omdat op loopafstand een aantal gezellige pubs te vinden zijn waar we goed kunnen eten en de avonden zullen doorbrengen.

Omgeving

Het afgelopen jaar is het WK wielrennen in de Yorkshire Dales georganiseerd en wellicht kun je de beelden nog herinneren. Dit is het mooiste National Park van Engeland en naast ontelbaar veel schapen vind je hier kilometers en kilometers aan stenen muurtjes. Dat levert een prachtig landschap op.
Ook wordt dit gebied beheerd voor de jacht. Overal in de heidevelden zitten patrijzen verstopt die in april aan het paren zijn. Enorm leuk om te zien hoe de mannetjes het nest verdedigen en in de buurt zit altijd een vrouwtje verstopt om het nest te bewaken. Dit alles gaan we vier dagen lang verkennen via de mooiste trails.

Interesse?

Deze reis wordt aangeboden via Holland MTB Tours, en uitgevoerd door MTB-Solutions. Ga naar de website voor alle info en om je aan te melden!