Yorkshire Dales MTB Trip

Van 10 t/m 14 april gaan we een nieuwe mountainbike reis verkennen in de Engelse Yorkshire Dales. Dit gebied kenmerkt zich door glooiende heuvels en schitterende vergezichten. Deze typisch Engelse omgeving leent zich perfect voor een mooie mountainbike vakantie.

Ieder jaar wordt in Reeth de Ard Rock enduro georganiseerd. Deelnemen aan deze wedstrijd is praktisch onmogelijk omdat de inschrijving doorgaans binnen een dag vol zit. De reden daarvoor is simpel; dit gebied is fantastisch om te mountainbiken en de mensen zijn fantastisch. Om buiten deze wedstrijd om ook van de trails te kunnen genieten hebben wij contact opgenomen met de organisator van dit evenement en zullen wij onder begeleiding van lokale gidsen de mooiste trails in de omgeving gaan verkennen.

Een de andere reden om eens naar dit gebied te komen is vanwege een zekere ‘Danny Hart’. Deze wereldkampioen downhill is een absolute held en hij is in deze omgeving opgegroeid. Wie niet weet wie Danny Hart is moet zeker deze legendarische video eens kijken. Eén van de dagen tijdens onze reis brengen we een bezoek aan zijn bikepark in Hamsterley en hebben we de mogelijkheid om de trails in de omgeving te verkennen voor wie niet de hele dag in het bikepark wil blijven.

Programma

We vertrekken op woensdagmiddag 10 april met de ferry vanaf IJmuiden naar Newcastle. Vanaf de boot is het ongeveer anderhalf uur rijden naar Reeth. We starten met een briefing op de boot en de eerste etappe op de fiets staat gepland op donderdagmiddag. De vrijdag en zaterdag staan volledig in het teken van mooie trails rijden met veel ruimte voor uitleg en ontspanning. De mooiste trails bewaren we voor de zondagochtend waarna we na de lunch terugrijden naar de haven van Newcastle om aan het eind van de middag weer de ferry naar Nederland te pakken. Maandag om half tien ‘s ochtends rijden we in IJmuiden weer van de boot waarna de trip erop zit.

Interesse?

Het is een nieuwe reis en deze editie staat nog in het teken van een try-out. We zullen de reis dan ook met een beperkt aantal deelnemers starten. Heb je interesse om mee te gaan, stuur mij dan een mail via: info@mtb-solutions.nl. Dan ontvang je het volledige roadbook en een opgave van de prijs.