Vogezen Enduro Trip

De Vogezen bevinden zich op zo’n zes uur rijden vanaf Utrecht in het noordoosten van Frankrijk. Dit heuvelachtige gebied wordt gekenmerkt door uitgestrekte bossen en is minder bekend als toeristische bestemming. Die combinatie maakt de Vogezen tot een perfect gebied om te mountainbiken. We liegen niet als we zeggen dat enkele van de mooiste trails die we ooit gereden hebben hier liggen. De heuvels zijn bezaaid met flowende trails en hoe vaak je er ook bent geweest, het blijft je keer op keer verbazen. Hou jij van mooie technische trails, dan is deze reis zeker wat voor jou!

De Trails

In vijf dagen nemen we je mee op de gaafste trails die er in dit gebied te vinden zijn. We starten op woensdagmiddag met een mooie rit om de benen op te warmen en te wennen aan het terrein. De dagen erna gebruiken we om zoveel mogelijk mooie tochten te maken. Daarnaast ligt het bikepark van Lac Blanc om de hoek dus een bezoek aan dit bikepark zit ook in het programma. Op zondagochtend maken we ons weer klaar voor vertrek en hebben we nog de optie om een stop te maken in Raon L’Etape voordat we de Vogezen weer verlaten. Na deze vijf dagen heb je een overdosis aan mooie trails gereden en begrijp je waarom de Vogezen zo geliefd is bij de enduro rijders.

Opzet van de reis

Alle reizen van MTB-Solutions hebben grofweg dezelfde opzet en deze reis is daar geen uitzondering op. Je bent onderweg met een gecertificeerde gidsen die ruime ervaring hebben in de omgeving waarin we ons bevinden. Dat vertaald zich in een zorgvuldige voorbereiding en stemmen de activiteiten altijd af op het niveau van de groep. Daarbij kiezen we er bewust voor om in kleine groepen te rijden. Op die manier kunnen we een combinatie aanbieden van het rijden van een mooie tocht waarbij tevens aandacht wordt besteed aan het verbeteren van je rijvaardigheid. Mocht er toch wat misgaan, dan beschikken we over ruime ervaring met het verlenen van eerste hulp.

Naast de bovenstaande opzet hechten we ook veel waarde aan een goede sfeer en maken we zoveel mogelijk gebruik van de lokale voorzieningen. Dat houdt onder meer in dat we niet in een hotel verblijven maar altijd een bijzondere accommodatie zoeken. Daarover lees je uiteraard meer in het Roadbook: