ROC d’Ardenne Enduro

Op m’n verjaardag, en de dag na m’n verjaarsdagfeestje, de kamper volgegooid met fietsspullen en koers gezet richting Houffalize. Voor de kamper ook weer de eerste serieuze test van dit jaar. En die heeft hij prima doorstaan. De nieuwe leren stoelen zitten werkelijk waar als gegoten en met de ipad op het dashboard heb je weinig te wensen over.

Eind van de middag in Houffalize aangekomen en al vrij snel kwam ik Henk en Piet tegen die haast onherkenbaar waren door de blubber. Even wikken en wegen en toen maar besloten de spullen lekker schoon te houden en naar de B&B gereden. ‘s Avonds met de mannen een happie (steak van 1,2 kg) gegeten en toen kwam Wouter ook al binnen. Knappe prestatie, aangezien hij een goede twee uur eerder appte dat ie vertrokken was. Na wat flauwe grappen over Limonncellooo en de waterprijskoersen bij de B&B nog even het dorp in geweest op zoek naar een kansloos feest en wat fatsoenlijks te eten bij de kebabzaak omdat de 1,2 kg inclusief bot en snijplank was, en met zonder saus…

Raceday! Prima ontbijtje weggewerkt. Bonkend hoofd van de Choufkes en kramp in m’n pens van het eten van de avond ervoor. We starten pas om 15:00 uur dus gebruiken de tijd ervoor om wat testruns te maken. Parcoursen liggen er bijna perfect bij. De ergste modder is weg en wat overblijft is een stevige brei waarop je enorm veel grip hebt. Na drie afdalingen krijgen we honger en een pizzaatje in de zon lost dat probleem op. Ondertussen ook een setje reserve spaken geregeld voor mijn enduro wielen bij de stand van Sapim. Supervriendelijke kerel die uitgebreid de tijd nam om de maten op te nemen en met een speciaal apparaat de spaken op maat heeft gemaakt. Voor zes spaken inclusief nieuwe nippels was ik maarliefst een hele euro lichter..

Dan de wedstrijden. Met de hele club naar de start van de eerste special gereden waar om de 15 seconden een rijder vertrekt. De startnummers waren op alfabetische volgorde en daarom zaten we redelijk aan het einde. De eerste proef was tricky, niet steil maar wel veel gladde boomwortels en slecht zicht. Mss beter m’n bril af kunnen zetten maar wel twee man ingehaald en zonder kleerscheuren beneden. Ik wilde ook tussen de proeven door behoorlijk tempo rijden om ervoor te zorgen dat ik zo min mogelijk last had van andere deelnemers. Dat heeft gewerkt want ik ben wel 50 man voorbij gereden op de verbindingsstukken. Dat is toch wel een voordeel van een licht hardtailtje! Proeven 4 en 5 gingen voor mijn gevoel top. Op de overige proeven toch weer foutjes gemaakt en iets te veel lopen harken. Bij proef 7, de laatste proef, was het beste er wel af. Er zat nog een klein stukje klimmen in het midden en daar ging ik goed stuk. Wel de laatste strook naar beneden goed doorgekomen en na 1:48 uur over de finish gekomen met een zeer voldaan gevoel.

Tijdje gewacht op de rest en die kwamen vrij snel na elkaar binnen en we hebben alles afgetopt met een koude Chouffe of 2/3 en wat verhalen uitgewisseld. Uiteindelijk 15e in mijn klasse geworden en maar 5 seconden achter Leon gefinished. Mooi resultaat waar ik zeker tevreden mee ben. Omdat ik met de kamper was heb ik er nog een dagje aan vastgeplakt. De voorspellingen waren dat het prima weer zou blijven en dat was niks gelogen. Dus ik heb maandag nog wat van de vaste routes aan elkaar geknoopt en dik zestig kilometer ‘uitgefietst’ met een gemiddelde van bijna 20km/u. Werkelijk een heerlijk ritje. De avond ervoor nog even de wielen gewisseld en dat geeft een totaal andere fiets. Om vier uur weer terug op de camping, gedoucht, gegeten en in de lederen fauteuil weer koers naar huis gezet.

Hieronder wat foto’s:

[acx_slideshow name=”Roc ardenne”]