JURA Enduro Trip

Eind augustus gaan we weer naar Les Moussières in de Jura voor een geweldige Enduro Trip! In vijf dagen tijd gaan we de beste trails rijden die er in dit gebied te vinden zijn. Als je nog nooit in de Jura bent geweest dan zul je versteld staan van de trails hier. Het is moeilijk te vergelijken met andere gebieden maar de bossen hier zijn zo schitterend. Het is een combinatie van perfecte loam, diepe kloven, geweldige mooie bossen en lange uitdagende trails. In deze blog een korte beschrijving per dag van wat je kan verwachten tijdens deze trip. Nu al overtuigd, meld je dan vrijblijvend aan en reserveer je plek. De reis vindt plaats van 24 t/m 28 augustus 2022 en de kosten bedragen € 725,- pp. Download hier het volledige Roadbook.

LET OP: De reis gaat sowieso door, ongeacht het aantal deelnemers. Speciaal voor de late beslissers!

Dag 1 Shakedown

Om in Les Moussières te komen is het een kleine 8 uur rijden vanaf Utrecht. We verzamelen op het dorpsplein en gaan op pad om twee fantastische trails te rijden uit de Enduro de la Pipe. Geweldige flow en perfect om te wennen aan de ondergrond. Andere loam dan in de Vogezen, niet te vergelijken met de Alpen en afgewisseld met stenen en wortelpartijen. Alles wat een enduro liefhebber kan wensen. Na ongeveer 600 hm zijn deze benen opgewarmd en gaan we door naar de “Alpage” die we voor deze reis tot onze beschikking hebben. Terwijl jullie onderweg waren hebben wij al boodschappen gedaan en de (koel)kast tot de nok toe gevuld. Je moet door twee weilanden met koeien om er te komen maar dan ben je wel op de mooiste plek in de Jura!

Dag 2 Shuttles

Vandaag worden we opgehaald door Francois Baille-Maitre (lokale enduro pro) die na zijn carrière een shuttlebedrijf heeft opgezet en verantwoordelijk is voor het trailnetwerk in dit deel van de Jura. Hij neemt ons mee naar de mooiste trails en we doorkruisen het hele gebied. De snelheid van Francois is ongekend en naast gids is hij ook een geweldig leuke vent om mee op pad te zijn. Na vandaag heb je een overdosis aan mooie trails gereden. Hij zet ons ook weer af bij de Alpage waar we maximaal kunnen relaxen.

Dag 3 Suisse

Na de heftige dag van gisteren gaan we vandaag richting Zwitserland. De reden dat we hiervoor kiezen is dat er een treinverbinding is waarmee we eenvoudig weer omhoog kunnen komen. Het is een combinatie van zelf de nodige hoogtemeters fietsen en waar mogelijk gebruik maken van de trein. Hier liggen een aantal heerlijke snelle afdalingen! Een geweldige afwisseling met de trails die we de afgelopen twee dagen hebben gereden.

Dag 4 Bikepark Lélex

Dag vier staat in het teken van bikepark Lélex. We worden wederom opgehaald door Francois die ons meeneemt naar het bikepark. Er is maar één lift en dit park en het is niet bekend bij het grote publiek. Dat betekent dat de trails niet kapotgereden zijn maar juist nog heerlijk vers! Je zult verbaasd zijn van de trails, niet te vergelijken met ‘normale’ bikeparks maar de trails zijn veel natuurlijker. Hier liggen ook een aantal zwarte lijnen met echt steile en uitdagende secties. We worden in de ochtend door Francois meegenomen en na de (warme) lunch gaan we zelf in de middag nog door, net zolang we zin hebben. De avond staat in het teken van een BBQ en de bonte avond!

Dag 5 Queen Stage

We sluiten deze reis af met -naast een lichte hoofdpijn- de langste special van de week! We pakken de auto’s alvast in voor de terugreis en rijden richting de start van de trail. Deze trail staat garant voor 15+ minuten aan geweldige trails met eindeloos veel technische secties, krappe bochten en snelle stroken. Na deze trail wil je eigenlijk niet meer naar huis. Aan het eind van de trail staat er een shuttlebus op ons te wachten om ons terug te brengen naar de auto’s en zit onze reis erop. Je hebt de beste trails van de Jura allemaal gereden en de plek van de Alpage zul je nooit meer vergeten…