Choco Chaud

Tijdens onze Trailrides zijn we altijd op zoek naar een combinatie van de beste trails met een mooie route. Daarbij nemen we de trailcentres als uitgangspunt en bouwen we daaromheen onze ritten op. In totaal hebben we nu al 6 locaties en zijn we achter de schermen al bezig om deze lijst uit te breiden. Stuk voor stuk unieke plekken waarbij iedere locatie haar eigen karakter heeft. Wat we ook standaard doen tijdens een Trailride is werken aan rijvaardigheid. Ligt er ergens een mooie lijn, of zit er een moeilijke sectie in een trail, dan gaan de fietsen aan de kant en nemen we de tijd om e.e.a. te analyseren. Dat kan inhouden dat er wat pilonnen tevoorschijn komen of dat we onze gidsen het goede voorbeeld laten geven.

Een goed voorbeeld is de trail “Choco Chaud” in het trailcentre van Chaudfontaine. Een hele karakteristieke trail voor dit gebied. Veel losse stenen, technisch en vrij smal. Daardoor vergeet je gemakkelijk om op zoek te gaan naar mooie lijnen, maar als je even de tijd neemt dan liggen die er zeker! Dus in plaats van in één keer naar beneden te stieren delen we de trail op in een paar secties en rijden we hem later op de dag nog een keer.

En wist je trouwens dat je met je deelname ook bijdraagt aan het onderhoud van de trails? Ook in België wordt gewerkt aan een systeem met stickers/vignetten en op die manier dragen we ook financieel een steentje bij aan de vrijwilligers die deze trails mogelijk hebben gemaakt en onderhouden!