HarzAttack

Hierbij een verslag van de eerste Enduro Trip naar de Harz. En wat ik in deze blog wil benadrukken is de reden om mee te gaan met een groepsreis. Want uiteraard kan het wat onwennig voelen om met een stel fietsers op pad te gaan die je nog nooit eerder hebt ontmoet. Dat kan vragen oproepen als: ben ik wel fit genoeg, zijn die anderen allemaal veel sneller en wat gaan we allemaal doen? Logische vragen en terecht dat je daarover nadenkt.

Die laatste vraag vangen we af door een gedetailleerd roadbook te maken waarin we uitgebreid beschrijven hoe het programma van dag tot dag eruit ziet. Dat staat allemaal te lezen op de website waar je ook foto’s vindt en verslagen van eerdere edities zodat je je goed kunt inlezen. Wat minder zichtbaar is, maar waar we wel een hoop aandacht aan besteden is de samenstelling van de groep. Voor een Enduro Trip is het uitgangspunt dat iedereen al eens met een activiteit is mee geweest of zorg ik dat ik zeker weet dat iedereen weet wat we tijdens zo’n trip gaan doen. Daarom kan je ervan uitgaan dat alle rijders redelijk op hetzelfde niveau zitten. En uiteraard is er altijd niveauverschil maar dat kunnen we prima afvangen en leidt eigenlijk nooit tot problemen! Dat zorgt ervoor dat jij altijd lekker je ding kan doen en je uitgedaagd wordt binnen jouw niveau. Dan de eerste vraag, ben ik fit genoeg? Dit zul je toch zelf moeten beantwoorden maar het tempo dat we rijden is heel relaxt en als je 1.000 hoogtemeters per dag aankunt dan hoef je geen problemen te verwachten. En met de ontwikkeling van de E-bikes zien we steeds vaker dat deelnemers een E-bike meenemen! Wat ons betreft een schitterende ontwikkeling en we zorgen voor extra lussen voor de E-bikers zodat ook de accu’s aan het eind van de dag leeg zijn!

Mocht je na het lezen van deze intro nog steeds twijfelen over je deelname aan een enduro trip, dan hoop ik dat onderstaande foto’s je een goed beeld geven. Nog steeds twijfels? Dan kun je ALTIJD vrijblijvend contact opnemen om al je vragen te bespreken! Voor wat betreft deze Enduro Trip naar de Harz, die komt zeker terug op de kalender in 2025.