Veluwse Wintercompetitie

Veluwse Wintercompetitie

De afgelopen maanden heb ik meegedaan met de Veluwse Wintercompetitie. Dit is een serie van zeven mountainbikewedstrijden die georganiseerd worden van november t/m februari. Het format is simpel, een uur lang maximaal zwoegen op een technisch parcours. Om in het eindklassement te komen moet je minimaal 5 wedstrijden rijden. Rijd je alle wedstrijden, dan heb je dus twee schrapresultaten.

Het is uiteindelijk gelukt om vijf wedstrijden te rijden, met als resultaat een zesde plek in het eindklassement. Daarmee is het doel om bij de eerste tien te eindigen gehaald! Na de eerste wedstrijd heb ik het trainen weer wat serieuzer opgepakt en dat is te merken aan de resultaten met als uitschieter een derde plaats tijdens de (blubber)wedstrijd in Zutphen. Zelfs een rondje op kop gereden, maar toen ging het licht uit. Ook tijdens de laatste wedstrijd in Lunteren ging het erg lekker. De vierde plek was haalbaar maar ik maakte een foutje in de derde ronde en dat heeft me teveel tijd gekost. Uiteindelijk zesde geworden en dat is al een stuk beter dan tijdens de eerste wedstrijden.

11330541-141069E5F457A5038A36Over het algemeen waren de weersomstandigheden vaak verre van ideaal. In Apeldoorn ben ik zelfs weer naar huis gegaan nadat ik me had ingeschreven, niet normaal zoveel regen als daar is gevallen. Maar ja, dat hoort denk ik wel een beetje bij een wintercompetitie. Toch zijn er grenzen. In Zutphen was het ook 10 centimeter pudding waar we doorheen moesten. Mijn gloednieuwe remblokken hebben het welgeteld twee rondjes uitgehouden. Qua parcours was vooral de thuiswedstrijd in Soest een topwedstrijd. We hebben hem de week van tevoren met de wedstrijdgroep een aantal keer getraind om de juiste lijnen te oefenen. Leuk om te merken dat dat echt voordeel oplevert.

Volgens mij is dit het derde jaar dat de wintercompetitie wordt georganiseerd en het is allemaal supergoed georganiseerd. Dank aan alle clubs en vrijwilligers die er tijd en moeite in hebben gestoken!