Race tegen de (avond)klok

Door alle Corona regels mogen we steeds minder. Gelukkig kunnen de jeugdtrainingen bij GWC de Adelaar in Hilversum nog altijd doorgaan. We hebben al de nodige aanpassingen moeten doen, maar als trainers proberen we koste wat kost om leuke trainingen te blijven bedenken om onze jeugdleden bezig te houden. We willen niet dat onze toekomstige mountainbike kampioenen een leerachterstand oplopen. En uiteraard vinden we het vooral belangrijk dat de kids lekker bezig blijven en kunnen doen wat we allemaal zo leuk vinden, mountainbiken! Nu we er ook nog een avondklok hebben zijn de trainingen iets ingekort, maar dat weerhoudt ons er niet van om nieuwe trainingen te blijven bedenken.

Hoe maak je van al deze miserie toch nog een leuke training? Nou, door alle regels te gebruiken bij de opdrachten, spellen en wedstrijden! Zo gaan we vanavond beginnen met een ‘Corona Warming-Up’ waarbij het zaak is om zo snel mogelijk het vaccin te vinden nadat je besmet bent door de trainer. Helaas kun je daarna weer besmet worden door de volgende mutatie… Vervolgens gaan we door met het ‘Lockdown-Spel’. Potverdorie, de lockdown wordt steeds strenger, welke rijder blijft er als laatste over?! En na al deze uitdagingen zijn we alweer toe aan de laatste opdracht: de ‘Race tegen de (Avond)klok’! Hoe ben je zo goed mogelijk voorbereid om straks op tijd thuis te zijn voordat de avondklok ingaat, juist door zo hard mogelijk te sprinten!

Je begrijpt dat we als trainers ook de nodige lol hebben in het bedenken van dit soort trainingen. Heel stiekem proberen we ze ook nog wat techniek te leren tussen al deze onzin door! Benieuwd hoe zo’n lesprogramma eruit ziet? Hieronder heb ik een link opgenomen zodat je het .pdf kunt downloaden. Geef je zelf les aan jeugdgroepen voel je dan vrij om deze opzet te gebruiken, hoe meer kids we een leuke training kunnen aanbieden, hoe beter!