Enduro Clinic (Woensberg)

Op zaterdag 18 augustus organiseer ik samen MTB-Sportief een clinic die volledig in het teken staat van ‘enduro rijden’ (zie kaderstuk). Tijdens deze clinic gaan we in op de belangrijkste basistechnieken die essentieel zijn om in deze tak van sport te kunnen groeien. De nadruk zal tijdens deze clinic liggen op bochtentechniek, waarbij we de terrein omstandigheden steeds wat uitdagender zullen maken. Lukt het je ook om in een moeilijke situatie, en als de stopwatch loopt, nog steeds de basistechnieken goed uit te voeren? Daar gaan we aan werken en je zult ervaren dat de principes die we op een grasveld oefenen, ook in moeilijk terrein onmisbaar zijn!

Voor wie is de clinic bedoeld?

De clinic is bedoeld voor iedereen die graag wil werken aan zijn techniek, en een basisniveau van minimaal 2/3 bezit. De routes in Nederland vormen een uitstekende basis en heb je plannen om binnenkort eens naar het buitenland te gaan zoals de Ardennen of de Eiffel, dan zal deze clinic ervoor zorgen dat je met meer vertrouwen aan de afdalingen begint.

Tijdens de clinic gaan we aan de slag met:

Bochtentechniek: Het begint altijd met de juiste houding op de fiets. Ook in moeilijk terrein is dit essentieel. We aan de slag om je positie op de fiets te perfectioneren en zullen ingaan op de verschillende technieken om een bocht te nemen.

Terrein lezen: De kortste lijn is niet altijd de beste lijn. Hoe pak je in een bochtencombinatie de juiste lijn en waar kun je het terrein gebruiken om je te helpen in een lastige situatie? We gaan in deze clinic met deze onderwerpen aan de slag door je te laten ervaren wat werkt en wat niet.

Tijdstip, locatie en kosten:

De clinic vindt plaats op zaterdag 18 augustus van 10 tot 13 uur. We verzamelen op de parkeerplaats aan de Woensbergweg 5 te Huizen (let op, zorg dat de navigatie je via het westen stuurt). De kosten voor deze clinic bedragen € 30,- p.p.

Wil je je aanmelden voor deze clinic, stuur dan een mail naar info@mtb-solutions.nl voor meer informatie.

 

Wat is Enduro?

Bij een Enduro draait het om de afdalingen, die moeten zo snel mogelijk worden gereden. Om naar de volgende afdaling te komen moet er weer geklommen worden en de hele route moet met de fiets afgelegd worden. Het is een discipline die steeds populairder wordt en een goede endurorijder is van alle markten thuis. Zowel bergop als naar beneden moet je uit de voeten kunnen. Maar ook je eigen reparaties uitvoeren hoort erbij want hulp van buitenaf is niet toegestaan. Aan het eind van de dag worden alle tijden van de afdalingen bij elkaar opgeteld en dat bepaald het klassement.

 

Leuke trails op de Woensberg