Skillride Endo Turns

Skillride Endo Turns

Het lijkt misschien alleen weggelegd voor de pro’s, maar laat je niet misleiden! Alles is te leren en dat geldt ook voor het maken van een Endo Turn. We gaan niet zeggen dat het makkelijk is, maar deze techniek is niet alleen bedoeld om indruk te maken op je vriend(in)en. Het maken van een Endo Turn -dus je achterwiel omzetten voor een bocht- is essentieel als je krappe technische trails wil rijden. Lukt het je om de Endo op het juiste moment in te zetten dan zul je merken dat je een enorm voordeel hebt bij het tweede deel van de bocht en meer snelheid kan pakken bij het uitkomen. En dat is precies waar je tijdwinst pakt t.o.v. je concurrenten.

Tips & Tricks

Voor deze Skillride hebben we een bijzondere locatie in gedachten. Niet bekend bij veel rijders maar een verborgen parel in het Gooi. Op deze plek hebben we genoeg hoogteverschil om ook te oefenen in een afdaling maar we beginnen uiteraard bij de basis! We hebben een aantal oefeningen waar we mee aan de slag gaan om de juiste techniek onder de knie te krijgen. Na afloop van deze Skillride heb je voldoende kennis om zelf aan de slag te gaan met het verder finetunen.

Programma

Na je aanmelding ontvang je via de mail alle informatie die je nodig hebt om je goed voor te bereiden. Mocht je nu nog met vragen zitten kijk dan bij de FAQ of neem contact met ons op!