Enduro Trip Vogezen-Zuid


De beste loamers die je ooit gereden hebt.

Enduro Trip Vogezen-Zuid

Wie houdt van loamige trails is in de Vogezen aan het juiste adres. Dit gebied in het noordoosten van Frankrijk ligt werkelijk bezaaid met de beste trails die we ooit gereden hebben. Dat is dan ook de reden dat we -naast de reis in september- een tweede reis hebben opgezet aar het zuidwesten van de Vogezen. We hebben ook hier een schitterend programma samengesteld bomvol met geweldige trails.

Opzet van de reis

Het mooie van de Vogezen is dat we de keuze hebben uit enorm veel verschillende afdalingen. In alle gevallen ben je verzekerd van schitterende trails. De bossen rondom onze accommodatie liggen bezaaid met leuke trails en daarnaast zitten we in de buurt van het bikepark van La Bresse. We gaan een selectie rijden van de beste trails en als je van loamige ondergrond houdt, dan zit je hier goed.

Aantal beschikbare plekken

0%

Overige aandachtspunten

In onderstaande tabbladen hebben we de informatie opgenomen waarmee je rekening moet houden als je overweegt om deel te nemen aan deze Enduro Trip. Mocht je verder nog vragen hebben bekijk dan ook de FAQ’s of neem contact met ons op. We helpen je graag!

Deze reis is opgezet om de beste loamers van de Vogezen te rijden. De reis sluit perfect aan op de wensen van de biker die houdt van technische, lange afdalingen en die niet vies is om daarvoor af en toe een stuk te moeten klimmen. Naast zelf klimmen gaan we ook een dag shuttlen met lokale enduro legende Rémy Absalon. We willen het niveau van de groep zo gelijk mogelijk houden zodat we ook de gaafste trails kunnen rijden. Om die reden is voor deze reis enige enduro/all mountain ervaring een vereiste.

Het is misschien onnodig om te vermelden, maar het deelnemen aan een groepsreis vraagt wel een zekere mate van flexibiliteit. Ben jij de persoon die altijd als eerste beneden wilt zijn tijdens een afdaling, geen geduld heeft om te wachten op de andere deelnemers, of van jezelf vindt dat je technisch perfect bent? Dan is deze reis waarschijnlijk niet voor jou geschikt. We doen onze uiterste best om iedereen voldoende uitdaging te bieden en houden daarom de groepsgrootte beperkt en het programma flexibel. We kunnen op die manier verschillende niveaus aanbieden zodat iedereen aan zijn trekken komt. Maar daarbij gaat de groep altijd voor het individu.

Mountainbiken is nou eenmaal een risicosport en een ongeluk is helaas nooit uit te sluiten. We begeven ons overwegend in gebieden die slecht bereikbaar zijn voor de hulpdiensten en dat vraagt om speciale aandacht. De gidsen zijn gediplomeerde EHBO-ers en hebben ruime ervaring in het verlenen van eerste hulp. Echter, om onverwachte kosten te voorkomen adviseren we iedereen een aanvullende reisverzekering af te sluiten met aanvullende dekking, zoals een ‘bergsport’ verzekering. Daarmee zijn eventuele kosten voor ziekenhuisopname of repatriëring gedekt en voorkom je hoge kosten. De kosten voor een helikopter lopen al snel richting de € 5.000,- voor een enkele reis naar het ziekenhuis. Voor een paar euro per maand heb je al zo’n aanvullende verzekering.

De trails variëren van relatief makkelijk tot behoorlijk technisch en ze zijn niet te vergelijken met de mountainbikeroutes in Nederland. Voor deze reis is dus enige ervaring met het rijden van enduro-achtige afdalingen een vereiste. Daar komt bij dat we zoveel mogelijk als één groep willen rijden en daarom vinden we het belangrijk dat het niveau binnen de groep niet te ver uit elkaar ligt. Uiteraard kunnen we de moeilijkheid van de trails aanpassen maar voorop staat dat iedereen aan zijn trekken moet komen. Twijfel je of je niveau voor deze reis voldoende is? Neem dan eens contact op en overweeg de mogelijkheden voor een clinic, of sluit eens aan bij onze Trail- en Skills Rides. Dat is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met onze werkwijze en een inschatting te maken van je skills. Via de kalender op de website vind je alle data, of neem contact op voor de mogelijkheden.

Reis & Verblijf


De Vogezen liggen op ongeveer zes uur rijden vanaf Utrecht. Veruit de makkelijkste optie is om de auto te pakken. Als je ’s ochtends op tijd vertrekt ben je aan het begin van de middag op de plek van bestemming. Daarbij stimuleren we het uiteraard als er zoveel mogelijk gecarpoold wordt. We hebben de auto in de Vogezen ook nog nodig omdat we een aantal korte verplaatsingen hebben om bij de trails en het bikepark te komen.

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijven we in een hele mooie locatie. Deze oude boerderij is gelegen aan het einde van een doodlopende weg en hier vind je alle rust en luxe die je kunt wensen. We beschikken over een eigen zwembad, grote keuken en alle ruimte voor een dikke barcecue. Het is op de foto’s moeilijk te zien hoe bijzonder deze locatie is, maar geloof ons dat je versteld zult staan!

Datum & Kosten


De reis vindt plaats van maandag 13 mei t/m zaterdag 18 mei 2024. We hebben deze datum bewust gepland zodat de loam in topconditie is en we de minste kans hebben op slechte weersomstandigheden.

We bieden deze reis aan vanaf € 875,- euro per persoon.

Inbegrepen:

 • Begeleiding door de beste gidsen (EO-MTBInG gecertificeerd);
 • 6 dagen biken op de mooiste trails van de Vogezen;
 • Verblijf in geweldige accommodatie met eigen zwembad;
 • 1 dag shuttlen met lokale gids;
 • Bezoek aan het Bikepark La Bresse;
 • Uniek T-shirt, ontworpen door MB-Graphix;
 • Gratis Clifbars cookies & MTB-Solutions goodies;
 • 50% korting op een Trailride naar keuze!

Niet inbegrepen:

 • Heen- en terugreis;
 • Boodschappen/eten[1].

Extra opties:

 • Eenpersoonskamer, toeslag ± € 100,-.[2]

[1] We schieten alle kosten van lunch, avondeten etcetc voor en verrekenen dit achteraf. De ervaring leert dat de deze kosten tussen de € 150,- / € 200,- pp liggen.

[2] Voor zover beschikbaar, in overleg.

Aanbetaling en annulering

Voor je inschrijving vragen we je een aanbetaling te doen van € 225,-. Zodra we dit bedrag hebben ontvangen is je aanmelding voor de reis definitief.LET OP: We bieden deze reis bewust niet aan als pakketreis. Dat betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor de heen en de terugreis en wij geen geld verdienen aan de accommodatie. De berekening van de reissom is dan ook opgebouwd uit de vergoedingen van onze onkosten en de inhuur van lokale gidsen. Verder proberen we zoveel mogelijk gezamenlijk te eten en doen we vooraf boodschappen en schieten we tijdens de reis alle kosten voor eten & drinken voor en verrekenen dit achteraf.

Partners


Bij MTB-Solutions werken we samen met betrouwbare, duurzame en vooral toffe merken. Dankzij deze merken kunnen we doen wat het liefste doen, de beste trails rijden in heel Europa.

Rijwielpaleis