Enduro Trip Tweed Valley

De Tweed Valley in Schotland is de geboorteplek van het enduro rijden zoals we dat nu kennen en het is zonder twijfel één van de mooiste plekken om te mountainbiken. Iedereen die van mooie en uitdagende afdalingen houdt moet eens in zijn leven naar dit gebied zijn geweest. In deze vallei liggen zoveel gave trails dat we bij lange na niet alles kunnen rijden.

Tweed Valley

Opzet van de reis

Na aankomst met de boot gaan we vijf dagen lang de mooiste trails rijden en bezoeken we iedere dag een ander deel van deze vallei. Daarbij zal je merken dat ieder gebied zijn eigen karakter heeft. De tracks zijn onwijs goed aangelegd en onderhouden dus ook als het weer wat minder is kun je hier fantastisch biken. Voor de vrijdag hebben we tickets gereserveerd voor een dag lang upliften en gaan we op pad onder begeleiding van een lokale gids. Na deze reis begrijp je waarom er zoveel goede rijders uit dit gebied komen want de trails zijn simpelweg geweldig!

Aantal beschikbare plekken

90%

Overige aandachtspunten

In onderstaande tabbladen hebben we de informatie opgenomen waarmee je rekening moet houden als je overweegt om deel te nemen aan deze Enduro Trip. Mocht je verder nog vragen hebben bekijk dan ook de FAQ’s of neem contact met ons op. We helpen je graag!

Deze reis is opgezet om de beste trails van de Tweed Valley te rijden. De reis sluit perfect aan op de wensen van de biker die houdt van technische, lange afdalingen en die niet vies is om daarvoor af en toe een stuk te moeten klimmen. Naast zelf klimmen gaan we ook een dag shuttlen met een lokale gids. We willen het niveau van de groep zo gelijk mogelijk houden zodat we ook de gaafste trails kunnen rijden. Om die reden is voor deze reis enige enduro/all mountain ervaring een vereiste.

Het is misschien onnodig om te vermelden, maar het deelnemen aan een groepsreis vraagt wel een zekere mate van flexibiliteit. Ben jij de persoon die altijd als eerste beneden wilt zijn tijdens een afdaling, geen geduld heeft om te wachten op de andere deelnemers, of van jezelf vindt dat je technisch perfect bent? Dan is deze reis waarschijnlijk niet voor jou geschikt. We doen onze uiterste best om iedereen voldoende uitdaging te bieden en houden daarom de groepsgrootte beperkt en het programma flexibel. We kunnen op die manier verschillende niveaus aanbieden zodat iedereen aan zijn trekken komt. Maar daarbij gaat de groep altijd voor het individu.

Mountainbiken is nou eenmaal een risicosport en een ongeluk is helaas nooit uit te sluiten. We begeven ons overwegend in gebieden die slecht bereikbaar zijn voor de hulpdiensten en dat vraagt om speciale aandacht. De gidsen zijn gediplomeerde EHBO-ers en hebben ruime ervaring in het verlenen van eerste hulp. Echter, om onverwachte kosten te voorkomen adviseren we iedereen een aanvullende reisverzekering af te sluiten met aanvullende dekking, zoals een ‘bergsport’ verzekering. Daarmee zijn eventuele kosten voor ziekenhuisopname of repatriëring gedekt en voorkom je hoge kosten. De kosten voor een helikopter lopen al snel richting de € 5.000,- voor een enkele reis naar het ziekenhuis. Voor een paar euro per maand heb je al zo’n aanvullende verzekering.

De trails variëren van relatief makkelijk tot behoorlijk technisch en ze zijn niet te vergelijken met de mountainbikeroutes in Nederland. Voor deze reis is dus enige ervaring met het rijden van enduro-achtige afdalingen een vereiste. Daar komt bij dat we zoveel mogelijk als één groep willen rijden en daarom vinden we het belangrijk dat het niveau binnen de groep niet te ver uit elkaar ligt. Uiteraard kunnen we de moeilijkheid van de trails aanpassen maar voorop staat dat iedereen aan zijn trekken moet komen. Twijfel je of je niveau voor deze reis voldoende is? Neem dan eens contact op en overweeg de mogelijkheden voor een clinic, of sluit eens aan bij onze Trail- en Skillrides. Dat is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met onze werkwijze en een inschatting te maken van je skills. Via de kalender op de website vind je alle data, of neem contact op voor de mogelijkheden.

Reis & Verblijf


Er zijn verschillende mogelijkheden om naar Schotland te reizen, maar de goedkoopste en gezelligste optie is de ferry vanaf IJmuiden te nemen. De ferry vertrekt aan het eind van de middag vanuit IJmuiden en komt de volgende ochtend om 09:00 uur aan in Newcastle. Via de website van DFDS (www.dfds.nl) kun je online je tickets boeken. Om de kosten zo laag mogelijk te houden raden we aan om zoveel mogelijk te carpoolen. Vanaf Newcastle is het nog ongeveer 2,5 uur rijden en daarna hebben we de auto niet veel meer nodig. Verder adviseren we je om ontbijt te boeken voor op de boot dat is een prima lopend buffet.

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijven we in het ‘Trail House’ van Scottish Borders. Dit is met afstand de mooiste plek in de Tweed Valley voor een Enduro Reis. Het is gelegen tussen Innerleithen en Peebels en dat betekent dat we perfect in de buurt zitten van de beste trails in de vallei. Ook beschikken we over een eigen keuken, woonkamer en een plek voor de auto’s. Het zal lastig worden om te vertrekken terug naar Nederland…

Datum & Kosten


De reis vindt plaats van dinsdag 5 t/m zaterdag 9 november 2024. Dat betekent dat je op maandagmiddag met de boot vanaf IJmuiden vertrekt en op zondagochtend weer aanmeert.

November in Schotland?!

Of we gek zijn geworden om in november een reis naar Schotland te organiseren? Terechte vraag, maar de waarheid is dat het in Schotland een stuk minder regent in november dan in Nederland. Als je de statistieken bekijkt is de kans op regen in Schotland het hele jaar ongeveer hetzelfde en daarom maakt het eigenlijk niet uit in welk seizoen je hier bent, in de zomer is de kans op regen net zo groot. Uiteraard moeten we met alle omstandigheden rekening houden, maar de trials zijn onder alle omstandigheden perfect te rijden. Het landschap en de uitzichten zijn in november geweldig en in deze periode is de ferry relatief betaalbaar.

We bieden deze reis aan vanaf € 825,- euro per persoon.

Inbegrepen:

  • Begeleiding door de beste gidsen (EO-MTBInG gecertificeerd);
  • 5 dagen biken op de mooiste trails in de Tweed Valley;
  • Verblijf in geweldige accommodatie;
  • 1 dag shuttlen met lokale gids;
  • Uniek T-shirt, ontworpen door MB-Graphix;
  • Gratis Clifbars cookies & MTB-Solutions goodies;
  • 50% korting op een Trailride naar keuze!

Niet inbegrepen:

  • Heen- en terugreis;
  • Boodschappen/eten[1].

Extra opties:

  • Eenpersoonskamer, toeslag ± € 100,-.[2]

[1] We schieten alle kosten van lunch, avondeten etcetc voor en verrekenen dit achteraf. De ervaring leert dat de deze kosten tussen de € 150,- / € 200,- pp liggen.

[2] Voor zover beschikbaar, in overleg.

Aanbetaling en annulering

Voor je inschrijving vragen we je een aanbetaling te doen van € 175,-. Zodra we dit bedrag hebben ontvangen is je aanmelding voor de reis definitief.LET OP: We bieden deze reis bewust niet aan als pakketreis. Dat betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor de heen en de terugreis en wij geen geld verdienen aan de accommodatie. De berekening van de reissom is dan ook opgebouwd uit de vergoedingen van onze onkosten en de inhuur van lokale gidsen. Verder proberen we zoveel mogelijk gezamenlijk te eten en doen we vooraf boodschappen en schieten we tijdens de reis alle kosten voor eten & drinken voor en verrekenen dit achteraf.

Partners


Bij MTB-Solutions werken we samen met betrouwbare, duurzame en vooral toffe merken. Dankzij deze merken kunnen we doen wat het liefste doen, de beste trails rijden in heel Europa.

Rijwielpaleis