Enduro Trip Harz

Tijdens deze “Short Trip” nemen we je mee naar de gaafste trails en de beste bikeparks in de Harz! Dit gebied is gelegen op de voormalige Oost/West grens in Duitsland en is makkelijk bereikbaar met de auto. Het is een groot natuurgebied met glooiende heuvels en uitgestrekte bossen. Daarnaast liggen hier een aantal bikeparks waarmee we de perfecte combinatie kunnen aanbieden van natuurlijke trails en bikepark.

Opzet van de reis

Zoals tijdens al onze reizen selecteren we alleen de beste trails. Dat is in de Harz geen makkelijke opgave want er liggen ontzettend veel gave afdalingen waardoor we gedwongen zijn een keuze te maken. Het landschap ligt bezaaid met grote ronde stenen die zijn overgebleven van oude vulkanische gebeurtenissen. Maar die ingrediënten zijn perfect als je houdt van technische trails en die zijn er dan ook in overvloed te vinden. We kiezen ervoor om op één locatie te verblijven die centraal is gelegen. Van daaruit gaan we alle dagen op pad zodat we maximaal kunnen genieten van deze geweldige omgeving.

Aantal beschikbare plekken

100%

Overige aandachtspunten

In onderstaande tabbladen hebben we de informatie opgenomen waarmee je rekening moet houden als je overweegt om deel te nemen aan deze Enduro Trip. Mocht je verder nog vragen hebben bekijk dan ook de FAQ’s of neem contact met ons op. We helpen je graag!

Deze reis is opgezet om de beste loamers van de Vogezen te rijden. De reis sluit perfect aan op de wensen van de biker die houdt van technische, lange afdalingen en die niet vies is om daarvoor af en toe een stuk te moeten klimmen. Naast zelf klimmen gaan we ook een dag shuttlen met een lokale gids. We willen het niveau van de groep zo gelijk mogelijk houden zodat we ook de gaafste trails kunnen rijden. Om die reden is voor deze reis enige enduro/all mountain ervaring een vereiste.

Het is misschien onnodig om te vermelden, maar het deelnemen aan een groepsreis vraagt wel een zekere mate van flexibiliteit. Ben jij de persoon die altijd als eerste beneden wilt zijn tijdens een afdaling, geen geduld heeft om te wachten op de andere deelnemers, of van jezelf vindt dat je technisch perfect bent? Dan is deze reis waarschijnlijk niet voor jou geschikt. We doen onze uiterste best om iedereen voldoende uitdaging te bieden en houden daarom de groepsgrootte beperkt en het programma flexibel. We kunnen op die manier verschillende niveaus aanbieden zodat iedereen aan zijn trekken komt. Maar daarbij gaat de groep altijd voor het individu.

Mountainbiken is nou eenmaal een risicosport en een ongeluk is helaas nooit uit te sluiten. We begeven ons overwegend in gebieden die slecht bereikbaar zijn voor de hulpdiensten en dat vraagt om speciale aandacht. De gidsen zijn gediplomeerde EHBO-ers en hebben ruime ervaring in het verlenen van eerste hulp. Echter, om onverwachte kosten te voorkomen adviseren we iedereen een aanvullende reisverzekering af te sluiten met aanvullende dekking, zoals een ‘bergsport’ verzekering. Daarmee zijn eventuele kosten voor ziekenhuisopname of repatriëring gedekt en voorkom je hoge kosten. De kosten voor een helikopter lopen al snel richting de € 5.000,- voor een enkele reis naar het ziekenhuis. Voor een paar euro per maand heb je al zo’n aanvullende verzekering.

De trails variëren van relatief makkelijk tot behoorlijk technisch en ze zijn niet te vergelijken met de mountainbikeroutes in Nederland. Voor deze reis is dus enige ervaring met het rijden van enduro-achtige afdalingen een vereiste. Daar komt bij dat we zoveel mogelijk als één groep willen rijden en daarom vinden we het belangrijk dat het niveau binnen de groep niet te ver uit elkaar ligt. Uiteraard kunnen we de moeilijkheid van de trails aanpassen maar voorop staat dat iedereen aan zijn trekken moet komen. Twijfel je of je niveau voor deze reis voldoende is? Neem dan eens contact op en overweeg de mogelijkheden voor een clinic, of sluit eens aan bij onze Trail- en Skills Rides. Dat is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met onze werkwijze en een inschatting te maken van je skills. Via de kalender op de website vind je alle data, of neem contact op voor de mogelijkheden.

Reis & Verblijf


De Harz ligt op ongeveer vijf uur rijden vanaf Utrecht. Veruit de makkelijkste optie is om de auto te pakken. Als je ’s ochtends op tijd vertrekt ben je aan het begin van de middag op de plek van bestemming. Daarbij stimuleren we het uiteraard als er zoveel mogelijk gecarpoold wordt. We hebben de auto in de Harz ook nog nodig omdat we een aantal korte verplaatsingen hebben om bij de trails en het bikepark te komen.

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijven we in een hele mooie locatie. Deze luxe woning is gelegen in het centrum van Bad Harzburg waardoor we dicht in de buurt zitten van een aantal leuke café’s en restaurants!

Datum & Kosten


De reis vindt plaats van woensdag 3 t/m zondag 7 juil 2024. We hebben deze datum bewust gepland om zoveel mogelijk kans te hebben op lekker weer.

We bieden deze reis aan vanaf € 750,- euro per persoon.

Inbegrepen:

 • Begeleiding door de beste gidsen (EO-MTBInG gecertificeerd);
 • 5 dagen biken op de mooiste trails van de Harz;
 • Verblijf in geweldige accommodatie;
 • 2 dagen bikepark (tickets inbegrepen);
 • Begeleiding / instructie van een lokale gids;
 • Uniek T-shirt, ontworpen door MB-Graphix;
 • Gratis Clifbars cookies & MTB-Solutions goodies;
 • 50% korting op een Trailride naar keuze!

Niet inbegrepen:

 • Heen- en terugreis;
 • Boodschappen/eten[1].

Extra opties:

 • Eenpersoonskamer, toeslag ± € 100,-.[2]

[1] We schieten alle kosten van lunch, avondeten etcetc voor en verrekenen dit achteraf. De ervaring leert dat de deze kosten tussen de € 150,- / € 200,- pp liggen.

[2] Voor zover beschikbaar, in overleg.

Aanbetaling en annulering

Voor je inschrijving vragen we je een aanbetaling te doen van € 250,-. Zodra we dit bedrag hebben ontvangen is je aanmelding voor de reis definitief.LET OP: We bieden deze reis bewust niet aan als pakketreis. Dat betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor de heen en de terugreis en wij geen geld verdienen aan de accommodatie. De berekening van de reissom is dan ook opgebouwd uit de vergoedingen van onze onkosten en de inhuur van lokale gidsen. Verder proberen we zoveel mogelijk gezamenlijk te eten en doen we vooraf boodschappen en schieten we tijdens de reis alle kosten voor eten & drinken voor en verrekenen dit achteraf.

Partners


Bij MTB-Solutions werken we samen met betrouwbare, duurzame en vooral toffe merken. Dankzij deze merken kunnen we doen wat het liefste doen, de beste trails rijden in heel Europa.

Rijwielpaleis