Trips & Clinics

Buitenlandse reizen

Soms kom je op zulke mooie plekken waarvan je denkt, dit zou iedere mountainbiker die van mooie trails houdt fantastisch vinden. Juist die gedachte is de reden dat ik een aantal reizen ben gaan uitwerken. Het concept is in grote lijnen steeds hetzelfde: van woensdag t/m zondag rijden we de gaafste trail in een bepaald gebied, daarbij besteden we ruim aandacht aan rijvaardigheid en houden de groepsgrootte beperkt. We zoeken voor onze reizen altijd naar een toffe accommodatie (zeker geen hotels!) en maken zoveel mogelijk gebruik van de lokale voorzieningen en lokale gidsen. Dus, wil je in een relaxte setting op reis onder professionele begeleiding (eo-mtbing gecertificeerd), check dan zeker de agenda 2021 en meld je aan voor onze reizen.

Trail Rides

Naast de meerdaagse reizen organiseert MTB-Solutions ook regelmatig een TrailRide op een mooie locatie. Het concept van deze TrailRides is simpel: in een gezellige sfeer een dag lang de mooiste trails rijden onder professionele begeleiding. De gebieden waar we je mee naartoe nemen hebben we zorgvuldig geselecteerd zodat we kunnen variëren in het niveau. Het uitgangspunt is dat iedereen aan zijn trekken komt en aan uitdaging zal het niet ontbreken! Tijdens deze TrailRides maken we ook tijd vrij voor uitleg en rijvaardigheid, dus komen we een lastige sectie tegen dan oefenen we die net zolang totdat iedereen hem beheerst. Een ander belangrijk aspect is de innerlijke mens. Tussen de middag lekker lunchen en afsluiten met een gezellig terras of een biertje in de kroeg is standaard. Fietsen is een teamsport en het sociale aspect staat dan ook voorop. Ook hiervoor geldt, check de agenda 2021 voor het volledige aanbod.

Skills Rides & Clinics

Werken aan je rijvaardigheid kan op verschillende manieren. Individueel of in een groep, dicht bij huis of in het buitenland. Waar je ook voor kiest, het niveau moet aansluiten bij je vaardigheden en net dat stapje extra brengen waardoor je voldoende wordt uitgedaagd.

MTB-Solutions richt zich op de meer gevorderde mountainbikers die de volgende stap willen zetten op het gebied van zijn rijvaardigheid. Het is zo makkelijk om tijdens je trainingen iedere keer weer dezelfde route te rijden zonder jezelf echt uit te dagen. Daar word je geen betere rijder van! En het is juist zo leuk om ook aan de slag te gaan met -zoals wij het noemen- low speeds skills, waarbij het veel meer aankomt op behendigheid dan op snelheid. Door op een andere manier te trainen zal je merken dat er nog enorm veel te leren valt en die skills komen je uiteindelijk ook ten goede op je vaste routes. Als instructeur analyseer ik je sterke en zwakke punten en gaan we gericht aan de slag om die te verbeteren. Daarbij grijp ik altijd terug op een aantal basisvaardigheden die íedere mountainbiker zou moeten beheersen. Vanuit die basisvaardigheden gaan we vervolgens aan de slag specifieke technieken zoals bunnyhops, bochtentechniek, springen en wheelies om maar eens wat te noemen.

Voor dit jaar heb ik ook een aantal Skills Rides op de agenda staan. Daarnaast bied ik ook de mogelijkheid voor privé clinics of specifieke wensen als je liever met een groep wilt trainen. Kijk op de agenda 2021 of neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Nét voldoende uitdaging!

One comment to this article

  1. van herck gregory

    on 7 januari 2020 at 19:36 - Beantwoorden

    beste,

    ik wil mij inschrijven voor de Trailride in Coo op 28 juni.
    Hoe moet je dit doen? Hoe betalen?

Geef een reactie