Vogezen is waar je moet wezen

Voor het vijfde jaar op rij hebben we de Enduro Trip Vogezen georganiseerd. We verblijven op een boerderij in de buurt van Plainfaing en deze plek voelt voor mij bijna als thuiskomen. De honden (Alfie en Sjackie) herkennen me al, de ezels ook maar die laten dat niet merken, en de eigenaren zijn ontzettend fijne mensen die altijd zorgen dat alles perfect is geregeld. Beter kun je een reis eigenlijk niet beginnen. Dit jaar hadden we weer een mooie groep en met Koen als co-guide was er een garantie op een leuke week. Deze blog is vooral bedoeld om je een indruk te geven van de trips die we organiseren en ook een beetje voor mezelf om later nog eens terug te lezen.

Shakedown

De reis is opgezet als “short trip”. Dat wil zeggen dat je woensdagochtend kunt vertrekken en op zondagavond weer thuis bent. Deze opzet zorgt ervoor dat het jou zo min mogelijk verlofdagen kost en we 5 dagen hebben om de beste trails te rijden (wat voor de meeste meer dan genoeg is). De eerste dag staat altijd in het teken van een rit waarin de skills centraal staan. We merken nog altijd dat er zoveel te verbeteren valt op de low speed skills! (oproep: doe jezelf daarom een plezier en boek een Skillride want dan nemen we de tijd om met dit soort technieken aan de slag te gaan). Na deze warming up gaan we de trails op waarbij we makkelijk beginnen de eindigen met één van de meest technische trails van de week om iedereen goed ‘aan’ te zetten!

Shuttle & Bikepark

Naast zelf omhoog fietsen pakken we tijdens deze trip ook een dag de shuttlebus en gaan we naar het bikepark dat hier vlak in de buurt ligt. Daarmee laten we je zoveel mogelijk verschillende gebieden zien. Met shuttlen kun je flinke afstanden afleggen en ieder gebied heeft weer zijn eigen karakter omdat de trails door andere rijders zijn aangelegd. Onze gids heeft een aantal trails zelf gebouwd en daarmee weet je zeker dat je de beste trails krijgt voorgeschoteld. Op zaterdag staan we om 9 uur bij de lift van het bikepark en hebben we de beste lokale rijder mee om ons een dag lang te coachen. Dus ook als je denkt dat je al aardig kunt rijden, hier ga je absoluut wat van opsteken en iedereen wordt een betere rijder na zo’n week.

Zelf trappen

De overige dagen dat we niet in de bus of de lift zitten maken we zelf de hoogtemeters. Deze dagen staan absoluut niet in het teken van zoveel mogelijk klimmen/dalen, wij zien het meer als een dag in de bossen. Ongeacht het weer is het fantastisch en schitterend om door dit gebied te rijden en onderweg pakken we alle tijd om wat skills te trainen, foto’s te maken en uiteraard een lekkere lunch! En alsof dat al niet genoeg is krijg je er nog een paar schitterende afdalingen op de koop toe.

Same Same?

In grote lijnen is de reis de afgelopen jaren nauwelijks veranderd. We passen ieder jaar wel wat aan in het programma, maar in de basis is de opzet nog steeds vergelijkbaar met vijf jaar geleden. Wat ieder jaar het grootste verschil maakt is de groep en het weer. De ene keer is de bonte avond in de Biergarten, het andere jaar sta je te dansen in de keuken en dit jaar hadden we een supergezellige setup bij de barbecue!

2025

Is je interesse na het lezen van deze blog gewekt? Reserveer dan alvast de laatste week van september, of hou de kalender in de gaten voor de overige Enduro reizen die we voor komend jaar gaan organiseren. Of heb je zelf ideeën, neem dan gerust vrijblijvend contact en we bespreken de mogelijkheden!