Yorkshire Dales

Ieder jaar wordt in de Yorkshire Dales de ‘Ard Rock Enduro’ georganiseerd. Deelnemen aan deze wedstrijd is praktisch onmogelijk want de inschrijving zit binnen een uur vol en de reden daarvoor is simpel; dit deel van Engeland is fantastisch om te mountainbiken. Naast de schitterende omgeving heb je ook te maken met de lokale bevolking. Wij kunnen je uit de eerste hand bevestigen dat een avond in de pub (waar er meerdere van op het programma staan) garant staat voor een hoop lol en gezelligheid, het is zulk fantastisch volk die Engelsen.

In 2019 hebben we deze reis voor het eerst verkend. We hebben kennis gemaakt met Stu (eigenaar van het Dales Bike Centre) en hij heeft ons rondgeleid in deze fantastische omgeving. Na onze ervaringen waren we er vast van overtuigd dat dit gebied alles te bieden heeft voor de enthousiaste mountainbiker die van gave trails en mooie natuur houdt. We hebben toen direct besloten om in 2020 opnieuw deze kant op te gaan. Helaas hebben we die editie moeten cancelen vanwege de Corona situatie maar we gaan ervan uit dat we dit jaar weer richting Engeland kunnen. Met dit Roadbook willen we je laten zien wat je te wachten staat als je besluit mee te gaan.

De Trails

In 2019 is het WK wielrennen in de Yorkshire Dales georganiseerd en wellicht kun je de beelden nog herinneren. Dit is het mooiste Nationale Park van Engeland en naast ontelbaar veel schapen vind je hier kilometers en kilometers aan stenen muurtjes. Dat levert een prachtig landschap op.

Ook wordt dit gebied beheerd voor de jacht. Overal in de heidevelden zitten patrijzen verstopt die in april/mei aan het paren zijn. Enorm leuk om te zien hoe de mannetjes het nest verdedigen en in de buurt zit altijd een vrouwtje verstopt om het nest te bewaken. Dit alles gaan we vier dagen lang verkennen via de mooiste trails.

Opzet van de reis

Alle reizen van MTB-Solutions hebben grofweg dezelfde opzet en deze reis is daar geen uitzondering op. Je bent onderweg met een gecertificeerde gidsen die ruime ervaring hebben in de omgeving waarin we ons bevinden. Dat vertaald zich in een zorgvuldige voorbereiding en stemmen de activiteiten altijd af op het niveau van de groep. Daarbij kiezen we er bewust voor om in kleine groepen te rijden. Op die manier kunnen we een combinatie aanbieden van het rijden van een mooie tocht waarbij tevens aandacht wordt besteed aan het verbeteren van je rijvaardigheid. Mocht er toch wat misgaan, dan beschikken we over ruime ervaring met het verlenen van eerste hulp.

Naast de bovenstaande opzet hechten we ook veel waarde aan een goede sfeer en maken we zoveel mogelijk gebruik van de lokale voorzieningen. Dat houdt onder meer in dat we niet in een hotel verblijven maar altijd een bijzondere accommodatie zoeken. Daarover lees je uiteraard meer in het Roadbook: