Tweed Valley Enduro Trip

De Tweed Valley in Schotland is de geboorteplek van het enduro rijden zoals we dat nu kennen en het is zonder twijfel één van de mooiste plekken om te mountainbiken. Iedereen die van mooie en uitdagende afdalingen houdt moet eens in zijn leven naar dit gebied zijn geweest. In deze vallei liggen zoveel gave trails dat we bij lange na niet alles kunnen rijden.

De trails

Na aankomst met de boot gaan we vier dagen lang de mooiste trails rijden en bezoeken we iedere dag een ander gebied. Daarbij zal je merken dat ieder gebied zijn eigen karakter heeft. De tracks zijn onwijs goed aangelegd en onderhouden dus ook als het weer wat minder is kun je hier fantastisch biken. Voor de derde dag hebben we tickets gereserveerd voor een dag lang upliften en gaan we op pad onder begeleiding van een lokale gids. Na deze reis begrijp je waarom er zoveel goede rijders uit dit gebied komen want de trails zijn simpelweg geweldig!

Opzet van de reis

Alle reizen van MTB-Solutions hebben grofweg dezelfde opzet en deze reis is daar geen uitzondering op. Je bent onderweg met een gecertificeerde gidsen die ruime ervaring hebben in de omgeving waarin we ons bevinden. Dat vertaald zich in een zorgvuldige voorbereiding en stemmen de activiteiten altijd af op het niveau van de groep. Daarbij kiezen we er bewust voor om in kleine groepen te rijden. Op die manier kunnen we een combinatie aanbieden van het rijden van een mooie tocht waarbij tevens aandacht wordt besteed aan het verbeteren van je rijvaardigheid. Mocht er toch wat misgaan, dan beschikken we over ruime ervaring met het verlenen van eerste hulp.

Naast de bovenstaande opzet hechten we ook veel waarde aan een goede sfeer en maken we zoveel mogelijk gebruik van de lokale voorzieningen. Dat houdt onder meer in dat we niet in een hotel verblijven maar altijd een bijzondere accommodatie zoeken. Daarover lees je uiteraard meer in het Roadbook.

Voor wie is deze reis bedoeld?

Deze reis is opgezet om perfect aan te sluiten op de wensen van de biker die houdt van technische, lange afdalingen en die niet vies is om daarvoor af en toe een stuk te moeten klimmen. We willen het niveau van de groep zo gelijk mogelijk houden zodat we ook de gaafste trails kunnen rijden. Om die reden is voor deze reis enige enduro/all mountain ervaring een vereiste. Zie ook hoofdstuk 4 voor een uitgebreide beschrijving en de eisen die we stellen aan je materiaal.

November in Schotland?!

Of we gek zijn geworden om in november een reis naar Schotland te organiseren? Terechte vraag, maar de waarheid is dat het in Nederland meer regent in november dan in Schotland. Als je de statistieken bekijkt is de kans op regen in Schotland het hele jaar ongeveer hetzelfde en daarom maakt het eigenlijk niet uit in welk seizoen je hier bent, in de zomer is de kans op regen net zo groot. Uiteraard moeten we met alle omstandigheden rekening houden en daarover lees je verderop meer, maar het fantastische is dat de trials onder alle omstandigheden perfect te rijden en het landschap en de uitzichten zijn in november fantastisch zoals je op de foto’s in het Roadbook kunt zien.