TrailRide Solingen

Het gebied rondom Solingen ligt vol met uitdagende trails. De laatste jaren zijn hier enorm veel paden aangelegd die fantastisch zijn om te rijden. We nemen je mee op de gaafste trails die dit gebeid te bieden heeft. Uiteraard sluiten we de dag af met een lekker drankje in één van de vele cafés.

Deelname aan deze TrailRide kost € 30,-. Daarvoor in retour krijg je hele gave trails, professionele begeleiding en een hoop plezier. We houden de groep beperkt tot max. 8 deelnemers en passen het niveau aan op de groep. Wat vragen wij van jou? Enige ervaring in heuvelachtig terrein is een vereiste, net als een redelijk basisconditie. Reken op een route van ongeveer 30/40 km en zo’n 1.250 hoogtemeters. Je fiets moet voorzien zijn van een dropper (verplicht) en we raden je sterk aan om met flat pedals te rijden en banden te monteren die geschikt zijn voor dit terrein. Als laatste stellen we het dragen van een goede helm, kniebeschermers en een rugbeschermer of rugzak verplicht.

Klik hier om je aan te melden of als je meer informatie wilt over deze activiteit. We starten om 10 uur en gaan door tot ongeveer half vijf. Tussen de middag gaan we ergens lunchen (niet inbegrepen) en sluiten af met een lekker biertje.


Onzeker of je technische vaardigheden voldoende zijn? Overweeg dan eens om een clinic te volgen waarbij we gericht aan de slag gaan om je vertrouwen op de fiets te verbeteren. Train je liever in een groep, ook dat kan. Lees de informatie op de website en neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.