TrailRide Nideggen

In het noorden van de Duitse Eifel ligt het middeleeuwse stadje Nideggen. Naast een mooie burcht liggen op de hellingen een aantal erg gave trails. De ondergrond is compleet anders dan wat je gewend bent in de Ardennen. Het is stenig, maar de aarde heeft een hele typische rode kleur. De rivier heeft hier een aantal hele mooie rotsformaties uitgesleten en het is geen toeval dat dit gebied ook populair is bij rotsklimmers. We kennen het gebied goed en we weten een aantal hele leuke technische trails. Ook de minder uitdagende trails hebben een onwijs lekkere flow, met hier en daar een stenen trap en mooie rotspartijen. Uiteraard lunchen we in het centrum van Nideggen en sluiten we hier ook de TrialRide weer af.


Deelname aan deze TrailRide kost € 30,-. Daarvoor in retour krijg je hele gave trails, professionele begeleiding en een hoop plezier. We houden de groep beperkt tot max. 8 deelnemers en passen het niveau aan op de groep. Wat vragen wij van jou? Enige ervaring in heuvelachtig terrein is een vereiste, net als een redelijk basisconditie. Reken op een route van ongeveer 30/40 km en zo’n 1.250 hoogtemeters. Je fiets moet voorzien zijn van een dropper (verplicht) en we raden je sterk aan om met flat pedals te rijden en banden te monteren die geschikt zijn voor dit terrein. Als laatste stellen we het dragen van een goede helm, kniebeschermers en een rugbeschermer of rugzak verplicht.

Klik hier om je aan te melden of als je meer informatie wilt over deze activiteit. We starten om 10 uur en gaan door tot ongeveer vier uur. Tussen de middag gaan we ergens lunchen (niet inbegrepen) en voor de afsluiting halen we een lekkere bockworst.


Onzeker of je technische vaardigheden voldoende zijn? Overweeg dan eens om een clinic te volgen waarbij we gericht aan de slag gaan om je vertrouwen op de fiets te verbeteren. Train je liever in een groep, ook dat kan. Lees de informatie op de website en neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

We weten hier een aantal uitdagende trials te liggen, adrenaline gegarandeerd!