TrailRide Luik

Vlak over de Nederlandse grens ligt het schitterende Luik… Juist, wie ooit met de auto door deze stad is gereden weet dat deze vergelijking niet op gaat. Wat Luik wel heeft is een schitterende universiteit op één van de mooiste plekken die je kunt bedenken, Sart Tilman. Bosrijke omgeving en mooi uitzicht over de stad en de Maas. In dit gebied liggen een hoop leuke trails. Veel flow en je merkt dat hier een actieve community is die trails maken. Wij kennen enkele van deze lokale rijders en weten dan ook de gaafste trails te vinden. Relatief dicht bij huis en 100% Belgisch!

Deelname aan deze TrailRide kost € 27,50. Daarvoor in retour krijg je hele gave trails, professionele begeleiding en een hoop plezier. We houden de groep beperkt tot max. 8 deelnemers en passen het niveau aan op de groep. Wat vragen wij van jou? Enige ervaring in heuvelachtig terrein is een vereiste, net als een redelijk basisconditie. Reken op een route van ongeveer 30/40 km en zo’n 1.250 hoogtemeters. Je fiets moet voorzien zijn van een dropper (verplicht) en we raden je sterk aan om met flat pedals te rijden en banden te monteren die geschikt zijn voor dit terrein. Als laatste stellen we het dragen van een goede helm, kniebeschermers en een rugbeschermer of rugzak verplicht.

Klik hier om je aan te melden of als je meer informatie wilt over deze activiteit. We starten om 10 uur en gaan door tot ongeveer vier uur. Tussen de middag gaan we ergens lunchen (niet inbegrepen) en voor de afsluiting weten we een goed frietkot.


Onzeker of je technische vaardigheden voldoende zijn? Overweeg dan eens om een clinic te volgen waarbij we gericht aan de slag gaan om je vertrouwen op de fiets te verbeteren. Train je liever in een groep, ook dat kan. Lees de informatie op de website en neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Ook met sneeuw is het schitterend om een TrailRide te doen!