TrailRide Bouillon

In het zuiden van België ligt het schitterende stadje Bouillon. Deze middeleeuwse plaats langs de Semois is bekend in de regio vanwege het indrukwekkende fort, maar buiten de mooie gebouwen liggen hier ook fantastische trails. In 2020 is een begin gemaakt met de aanleg van de eerste officiële enduro tracks en die gaan we natuurlijk uitgebreid verkennen. Tijdens deze TrailRide gaan we aan de slag om deze trails zo ‘smooth’ mogelijk te rijden want dat is uiteindelijk de snelste en veiligste manier om beneden te komen.


Deelname aan deze TrailRide kost € 30,-. Daarvoor in retour krijg je hele gave trails, professionele begeleiding en een hoop plezier. We houden de groep beperkt tot max. 8 deelnemers en passen het niveau aan op de groep. Wat vragen wij van jou? Enige ervaring in heuvelachtig terrein is een vereiste, net als een redelijk basisconditie. Reken op een route van ongeveer 30/40 km en zo’n 1.250 hoogtemeters. Je fiets moet voorzien zijn van een dropper (verplicht) en we raden je sterk aan om met flat pedals te rijden en banden te monteren die geschikt zijn voor dit terrein. Als laatste stellen we het dragen van een goede helm, kniebeschermers en een rugbeschermer of rugzak verplicht.

Klik hier om je aan te melden of als je meer informatie wilt over deze activiteit. We starten om 10 uur en gaan door tot ongeveer vier uur. Tussen de middag gaan we ergens lunchen (niet inbegrepen) en voor de afsluiting weten we een goed frietkot.


Onzeker of je technische vaardigheden voldoende zijn? Overweeg dan eens om een clinic te volgen waarbij we gericht aan de slag gaan om je vertrouwen op de fiets te verbeteren. Train je liever in een groep, ook dat kan. Lees de informatie op de website en neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Dit mag je zeker verwachten tijdens de TrailRide!!