Skills Rides Hilversum

Het idee voor de Skills Rides is ontstaan tijdens de lock down toen we ineens de grens niet meer mochten oversteken. Om toch iets te kunnen organiseren waarbij we gezellig samen een dag kunnen biken is het concept van een Skills Ride tot stand gekomen.

Wat is een Skills Ride?

Tijdens en Skills Ride combineren we de ingrediënten van een Trail Ride met die van een Clinic. Kort gezegd houdt het in dat we een mooie route rijden in de omgeving van Hilversum waarbij we onderweg aan de slag gaan met het trainen van allerlei uiteenlopende technieken. Daarvoor gebruiken we de locaties/obstakels die we op de route tegenkomen. De omgeving van Hilversum ligt bezaaid met mooie singletracks en we weten hier als geen ander de mooie plekken te vinden. Het is dus een combinatie van een mooie route, rijvaardigheid en een relaxte sfeer.

Hoe, wat, waar?

Bij een Skills Ride draait het vooral om het hebben van een leuke dag. We starten daarom om 13:00 uur ’s middags en sluiten de dag af in een gezellig bruin café. De route zal iedere keer net een beetje anders zijn en we passen het niveau aan op de wensen van de groep. Een redelijk basisconditie is wel een vereiste, al zal de route zal niet langer zijn dan ongeveer 40 km. Verder is het doel om aan de slag te gaan met gevorderde rijvaardigheid dus ben je een beginnende mountainbiker, neem dan vooraf even contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Als je je aanmeldt voor de Skills Ride ontvang je de gedetailleerde informatie via de mail. De kosten voor deelname bedragen € 25,- per persoon. Kijk op de agenda 2021 voor alle data en meld je aan via deze link: meld je aan

Bochten trainen, dat gaat nooit vervelen!