Santa Cruz Hightower

Voor het seizoen 2020 hebben we met ons Enduro Team een overeenkomst gesloten met het Rijwielpaleis Bilthoven. Door deze samenwerking konden we een goede deal krijgen op topmateriaal van Santa Cruz. Tot dan toe was ik best tevreden over mijn YT Capra en ik was sceptisch over de voordelen van zo’n dure fiets. Op papier waren de maten ongeveer hetzelfde, alles was heel gebleven en dat beetje gewichtsverschil leek me niet heel spectaculair. Betaal je dan niet vooral voor het merk dacht ik. Maar man wat zat ik ernaast! Deze Hightower is verreweg de beste fiets waar ik ooit op heb gereden.

Santa Cruz Hightower

Het is moeilijk om te beschrijven wat precies de verschillen zijn, het is vooral het totaalpakket wat fantastisch werkt. Hoe harder je ermee gaat fietsen hoe beter die verschillen duidelijk worden. Waar deze fiets echt in uitblinkt is hoeveel vertrouwen hij geeft, hoe stil hij is en mooi alles is afgewerkt. Zoals je ziet is er niet bezuinigd op de afmontage en heb ik de fiets precies zo opgebouwd als ik hem wilde hebben.

Dat is ook precies waar het Rijwielpaleis Bilthoven goed in is. Zoals ze zeggen; een fiets koop je niet, die bouw je! Nu vallen de modificaties die ik gedaan heb wel mee. De uitvoering die ik heb gekozen wordt bijna geleverd zoals ik hem wilde hebben. Het afgelopen jaar ben ik er volledig vertrouwd mee geraakt en het zijn vooral kleine aanpassingen die ik heb gedaan om komend seizoen nog beter aan de start van de wedstrijden te staan.

Standaard specs:

 • Carbon CC frame maat XL.
 • Rockshox Lyrick / Superdeluxe 150 / 145 mm.
 • Santa Cruz Reserve wielset.
 • Rockshox Reverb 175 mm.
 • Sram X0 1×12.

Aanpassingen:

 • Voorvork verhoogd naar 160 mm.
 • Shimano XTR remmen 203/180 mm.
 • Chris King Headset.
 • Mozartt HXR bashguard.
 • Michelin Wild Enduro 2.4.
 • OneUp EDC tool.
 • OneUp Thru axles.
 • RaceFace Turbine 50 mm stuurpen.
 • Ergon Sandstorm grips.