Bikes

Het is exact 25 jaar geleden dat ik mijn eerste mountainbike kocht. Met mijn gespaarde geld had ik net genoeg bij elkaar geschraapt om het goedkoopste mode van Trek te kunnen kopen bij de lokale fietsenwinkel, Rings in Goirle. Dat was toen nog een klein winkeltje in een doodlopende straat maar intussen zijn ze uitgegroeid tot een 1.100 m2 grote Specialized Concept Store. Tijden veranderen en ook ik heb in de tussentijd niet stil gezeten. Sinds die eerste mountainbike hebben een hoop fietsen de revue gepasseerd. Echt heel veel goede herinneringen aan mooie avonturen, maar ook fietsen (en motoren) waar ik eindeloos aan heb lopen sleutelen. Om mijn 25-jarig MTB jubileum te vieren heb ik van al die bikes een overzicht gemaakt.

1996
2021

Shred shed

In al die jaren heb een mooie collectie aan fietsen opgebouwd. Omdat de ruimte in de schuur vaak de beperkende factor was heb ik de meeste weer verkocht en beschik ik nu over 5 fantastische bikes om mijn tochten, trainingen en wedstrijden mee te rijden. Welke bikes dat zijn en welke aanpassingen ik daaraan heb gedaan is te lezen in de tabbladen onder de rubriek “Bikes“.

Cyclopedia 2021 – 1996

Om een compleet overzicht te maken ben ik gaan graven in m’n foto’s. Dat is erg grappig om te doen en de lijst is langer geworden dan ik vooraf had gedacht want een paar fietsen kwam ik per toeval weer tegen. Andere fietsen daar heb ik dan weer enorm veel foto’s van, terwijl ik van mijn oude racefiets eindeloos heb lopen zoeken en uiteindelijk maar één foto kon vinden waar hij redelijk op te zien was. Zo zie je maar, de fiets waar ik verreweg de meeste kilometers op heb gemaakt heeft niet gezorgd voor de beste foto’s. Wat ook wel confronterend was is te realiseren dat we nog geen digitale foto’s maakte toen ik mijn eerste fiets kocht, grijns. Tijden zijn echt veranderd. Om het overzicht compleet te maken heb ik ook mijn motoren meegenomen. Ook die hebben een belangrijke rol gespeeld bij het verliezen van mijn wilde haren en hebben voor fantastische herinneringen gezorgd. De volgorde is ongeveer chronologisch en eindigt bij de Trek 4100 waar het allemaal mee begonnen is.

Geef een reactie