Jura Sick Enduro Trip

De Jura is gelegen in het oosten van Frankrijk tegen de grens met Zwitserland en is het oudste gebergte van Frankrijk. Dit bijzondere gebied met zijn steile kliffen heeft een aantal heel spectaculaire landschappen en diepe kloven. Dat komt vanwege de ondergrond die is opgemaakt uit krijtgesteente dat miljoenen jaren geleden ergens op de zeebodem is ontstaan. Tel daarbij het vochtige klimaat op en dat zorgt voor werkelijk schitterende bossen vol met oude bomen die volledig bedekt zijn onder een dikke laag mos. Als je ergens een dinosaurus tegen zou komen sta je niet eens raar te kijken.

Uiteraard komen we niet alleen voor de mooie omgeving maar willen we ook dikke trails rijden. Nou, geloof ons, die zijn er meer dan genoeg en we hebben een programma samengesteld waar iedere mountainbiker van gaat smullen. We zijn daarvoor een samenwerking aangegaan met de mannen van Jura Sick Guides van François Bailly-Maitre. In dit Roadbook beschrijven we de opzet van deze reis en wat je kan verwachten als je besluit met ons mee op pad te gaan.

De Trails

Tijdens deze reis ga je volledig aan je trekken komen qua gave afdalingen. Door gebruik te maken van zowel shuttles, liften en zelfs de trein proberen we het aantal hoogtemeters dat we zelf moeten klimmen tot een minimum te beperken. De ondergrond is geweldig. Het is een mix van witte rotsen met veel grip en lomige bosgrond die afhankelijk van de weersomstandigheden perfecte grip kan bieden, of juist spekglad kan zijn na een flinke regenbui. In alle gevallen zijn de trails goed aangelegd en worden ze onderhouden door de lokale rijders. In de bijlage hebben we een programma opgenomen om je een indruk te geven van de indeling van de reis.

Opzet van de reis

Alle reizen van MTB-Solutions hebben grofweg dezelfde opzet en deze reis is daar geen uitzondering op. Je bent onderweg met een gecertificeerde gidsen die ruime ervaring hebben in de omgeving waarin we ons bevinden. Dat vertaalt zich in een zorgvuldige voorbereiding en stemmen de activiteiten altijd af op het niveau van de groep. Daarbij kiezen we er bewust voor om in kleine groepen te rijden. Op die manier kunnen we een combinatie aanbieden van het rijden van een mooie tocht waarbij tevens aandacht wordt besteed aan het verbeteren van je rijvaardigheid.

Naast de bovenstaande opzet hechten we ook veel waarde aan een goede sfeer en maken we zoveel mogelijk gebruik van de lokale voorzieningen. Dat houdt onder meer in dat we niet in een hotel verblijven maar altijd een bijzondere accommodatie zoeken. Daarover lees je uiteraard meer in het Roadbook: