Ghost Asket LC8

Nadat mijn Cannondale RZ helemaal versleten was kwam deze Ghost Asket LC8. Wat een geweldige fiets! Als gids bij Vasa Sport kon ik deze fiets voor een mooie prijs kopen en door deze fiets ben ik echt een betere rijder geworden. Eigenlijk is dit de fiets waar ik het allemaal op heb geleerd. Een 27,5 inch hardt(r)ail met 130mm veerweg en een dropper van 100mm. Ik moet er nu niet meer aan denken, maar ik heb hiermee twee jaar lang alle enduro wedstrijden gedaan en in 2017 zelfs de EPIC Enduro uitgereden!

Ghost Asket LC8

Deze fiets heb ik niet alleen gebruikt voor mijn eerste enduro wedstrijden, hij is ook jarenlang mijn trouwe alleskunner geweest. Met deze fiets heb ik vele reizen als gids bij Vasa Sport gedaan en ik gebruikte hem ook voor de wedstrijdtrainingen van MBC-Midden Nederland en de wedstrijden van de Veluwse wintercompetitie. Om aan te geven hoe fijn ik deze fiets vind, in 2018 heb ik precies dezelfde fiets opnieuw gekocht. Een jaar lang heb ik dus twee identieke fietsen gehad en uiteindelijk de meest gebruikte fiets verkocht en alle goede onderdelen bewaard. Deze fiets gebruik ik nog steeds regelmatig voor ritten hier in de buurt!

Standaard specs:

 • Carbon frame maat L.
 • FOX 34 performance elite 130 mm.
 • Easton ARC 24 wielset 27,5 inch.
 • Sram Guide remmen 180/160 mm.
 • Rockshox Reverb dropperpost 100 mm.
 • Sram X0 1×11.

Aanpassingen:

 • Extra wielset opgebouwd door Rijwielpaleis Bilthoven.
 • Schwalbe Procore Tyre inserts.
 • Racing Ralph 2.25 voor XC gebruik.
 • Gouden ketting (KMC).
 • Carbon crankstel X0.