Enduro Trip Sospel

Sospel is gelegen in het zuiden van de Mediterraanse Alpen. Hier raken de uiteinden van de Alpen de Middellandse zee en dat zorgt voor een heel afwisselende omgeving. Sospel is heel goed te bereiken vanaf het vliegveld van Nice, maar tevens heb je op korte afstand al bergentoppen over de 3.00 meter. Het klimaat is zacht en we plannen deze reis bewust medio april zodat we al kunnen genieten van zomerse temperaturen.

De trails

Het mooie van dit gebied is dat we de keuze hebben om af te dalen richting de kust, of jij meer het binnenland in te trekken. In beide gevallen ben je verzekerd van schitterende trails. De rivieren hebben mooie canyons uitgesleten in het gesteente en verder heb je overal een overschot aan hoogteverschil. We gaan dan ook een breed scala aan trail de revue laten passeren. Daarbij is niet het doel zoveel mogelijk te rijden, maar voor te gaan voor kwaliteit, variatie en uitdaging.


Opzet van de reis
Alle reizen van MTB-Solutions hebben grofweg dezelfde opzet en deze reis is daar geen uitzondering op. Je bent onderweg met gecertificeerde gidsen die ruime (wedstrijd)ervaring hebben in de omgeving waarin we ons bevinden. Dat vertaalt zich in een zorgvuldige voorbereiding waarbij het niveau wordt afgestemd op dat van de groep. Daarom kiezen we er bewust voor om in kleine groepen te rijden. Op die manier kunnen we een combinatie aanbieden van het rijden van een mooie tocht waarbij tevens aandacht wordt besteed aan het verbeteren van je rijvaardigheid. Mocht er toch wat misgaan, dan beschikken de gidsen over ruime ervaring met het verlenen van eerste hulp. Naast de bovenstaande opzet hechten we ook veel waarde aan een goede sfeer en maken we zoveel mogelijk gebruik van de lokale voorzieningen. Dat houdt onder meer in dat we niet in een hotel verblijven maar altijd een bijzondere accommodatie zoeken.

De reis vindt plaats van woensdag 12 april t/m zondag 16 april 2023. We hebben deze datum bewust gepland zodat de temperaturen hopelijk aangenaam zijn en we de minste kans hebben op slechte weersomstandigheden.

We bieden deze reis aan vanaf € 650,- euro per persoon.

LET OP: We bieden deze reis bewust niet aan als pakketreis. Dat betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor de heen en de terugreis en wij geen geld verdienen aan de accommodatie. We doen vooraf boodschappen en schieten alle kosten voor eten & drinken voor en verrekenen dit achteraf. De berekening van de reissom is dan ook opgebouwd uit de vergoedingen van onze onkosten en de inhuur van lokale gidsen.

Inbegrepen:

  • Vijf dagen professionele begeleiding door ervaren gidsen;
  • Vier overnachtingen;
  • Twee dagen gebruik maken van shuttle service;

Niet inbegrepen:

  • Heen- en terugreis;
  • Boodschappen/eten;
  • Eenpersoonskamer, toeslag € 100,-.