Enduro Trip Schotland

De Tweed Valley in Schotland is de geboorteplek van het enduro rijden zoals we dat nu kennen en het is zonder twijfel één van de mooiste plekken om te mountainbiken. Iedereen die van mooie en uitdagende afdalingen houdt moet eens in zijn leven naar dit gebied zijn geweest. In deze vallei liggen zoveel gave trails dat we bij lange na niet alles kunnen rijden.

Na aankomst met de boot gaan we vijf dagen lang de mooiste trails rijden en bezoeken we iedere dag een ander gebied. Daarbij zal je merken dat ieder gebied zijn eigen karakter heeft. De tracks zijn onwijs goed aangelegd en onderhouden dus ook als het weer wat minder is kun je hier fantastisch biken. Voor de vrijdag hebben we tickets gereserveerd voor een dag lang upliften en gaan we op pad onder begeleiding van een lokale gids. Na deze reis begrijp je waarom er zoveel goede rijders uit dit gebied komen want de trails zijn simpelweg geweldig!

Alle reizen van MTB-Solutions hebben grofweg dezelfde opzet en deze reis is daar geen uitzondering op. Je bent onderweg met een gecertificeerde gidsen die ruime ervaring hebben in de omgeving waarin we ons bevinden. Dat vertaalt zich in een zorgvuldige voorbereiding en we stemmen de activiteiten altijd af op het niveau van de groep. Daarbij kiezen we er bewust voor om in kleine groepen op pad te gaan. Op die manier kunnen we een combinatie aanbieden van het rijden van een mooie tocht waarbij tevens persoonlijke aandacht wordt besteed aan het verbeteren van je rijvaardigheid. Naast de bovenstaande opzet hechten we ook veel waarde aan een relaxte sfeer en maken we zoveel mogelijk gebruik van de lokale voorzieningen. Dat houdt onder meer in dat we niet in een hotel verblijven maar altijd een bijzondere accommodatie zoeken. Daarover lees je uiteraard meer in onderstaand Roadbook.

De reis vindt plaats van maandag 30 oktober t/m zondag 5 november 2023. Maandag einde dag vertrekken we met de boot richting Schotland en komen we op de dinsdag aan. De terugreis is zaterdag aan het einde van de middag en we komen op zondagochtend weer aan in Nederland.

We bieden deze reis aan voor € 650,- euro per persoon.

Voor dit bedrag nemen we je gedurende vijf dagen mee op de mooiste trails in dit gebied waarbij we iedere dag een ander deel van de vallei aandoen. Je wordt begeleid door ervaren, gediplomeerde en Nederlands en Engels sprekende gidsen. We verblijven in een schitterend huis in Peebles. Verder maken we zoveel mogelijk gebruik van lokale producten en voorzieningen.

November in Schotland?!

Of we gek zijn geworden om in november een reis naar Schotland te organiseren? Terechte vraag, maar de waarheid is dat het in Schotland minder regent in november dan in Nederland. Als je de statistieken bekijkt is de kans op regen in Schotland het hele jaar ongeveer hetzelfde en daarom maakt het eigenlijk niet uit in welk seizoen je hier bent, in de zomer is de kans op regen net zo groot. Uiteraard moeten we met alle omstandigheden rekening houden en daarover lees je verderop meer, maar het fantastische is dat de trials onder alle omstandigheden perfect te rijden en het landschap en de uitzichten zijn in november fantastisch zoals je op de foto’s kunt zien.