Clinics

Het volgen van een clinic kan op vele manieren. MTB-Solutions richt zich op de meer gevorderde mountainbikers die de volgende stap willen zetten op het gebied van zijn/haar rijvaardigheid. We analyseren je skills en gaan op basis daarvan gericht aan de slag om je vaardigheden te verbeteren. Daarbij grijpen we altijd terug op een aantal basistechnieken die iedere mountainbiker zou moeten beheersen. Vanuit die basis gaan we vervolgens aan de slag met specifieke technieken zoals bochtentechniek, bunnyhops en wheelies om maar eens wat te noemen.

Werken aan je rijvaardigheid is het leukst in een groep. Wij hebben daarvoor twee formats uitgewerkt waarbij we niveau zo goed mogelijk laten aansluiten bij jouw vaardigheden zodat het die stap extra brengt waardoor je voldoende wordt uitgedaagd. Uiteraard is maatwerk ook mogelijk, neem daarvoor contact met ons op, dan zoeken we een passende oplossing. Check de kalender 2022 voor data en locaties.

Skills Rides

Tijdens en Skills Ride combineren we de ingrediënten van een Trail Ride met die van een Clinic. Kort gezegd houdt het in dat we een mooie route rijden in de omgeving van Hilversum waarbij we onderweg aan de slag gaan met het trainen van allerlei uiteenlopende technieken. Daarvoor gebruiken we de locaties/obstakels die we op de route tegenkomen. De omgeving van Hilversum ligt bezaaid met mooie singletracks en we weten hier als geen ander de mooie plekken te vinden. Het is dus een combinatie van een mooie route, rijvaardigheid en een relaxte sfeer.

Lees meer

Trailrides

Ieder jaar organiseren we een aantal Trail Rides waarbij we een dag lang dikke trails rijden in België. We weten als geen ander waar de toffe trails liggen en nemen je graag mee voor een dag dikke fun. Tijdens een Trail Ride ben je op pad met een gecertificeerde gids en ervaren rijders. Met onze kennis van de trails maken we een mix van instructie en gewoon lekker trails rijden waarbij we afsluiten met een Belgisch biertje!

Lees meer

Perfecte omstandigheden tijdens de Trailride in Coo. Hoe mooi wil je het hebben?