Clinics

MTB-Solutions richt zich op de meer gevorderde mountainbikers die de volgende stap willen zetten op het gebied van zijn rijvaardigheid. Als instructeur analyseer ik je sterke en zwakke punten en gaan we gericht aan de slag om die te verbeteren. Daarbij grijp ik altijd terug op een aantal basisvaardigheden die iedere mountainbiker zou moeten beheersen. Vanuit die basisvaardigheden gaan we vervolgens aan de slag specifieke technieken zoals bunnyhops, bochtentechniek, springen en wheelies om maar eens wat te noemen.

Werken aan je rijvaardigheid kan op verschillende manieren. Individueel of in een groep, dicht bij huis of in het buitenland. Waar je ook voor kiest, het niveau moet aansluiten bij je vaardigheden en net dat stapje extra brengen waardoor je voldoende wordt uitgedaagd.

Skills Rides

Voor dit jaar heb ik ook een aantal Skills Rides op de agenda staan. Daarnaast bied ik ook de mogelijkheid voor privé clinics of specifieke wensen als je liever met een groep wilt trainen. Kijk op de agenda 2021 of neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Nét voldoende uitdaging!

Trailrides

Naast de meerdaagse reizen organiseert MTB-Solutions ook regelmatig een Trailride op een mooie locatie. Het concept van een Trailride is simpel: in een relaxte sfeer een dag lang mooie trails rijden en eindigen in een café of op een terras, onder begeleiding van ervaren gidsen. De gebieden waar we onze Trailrides organiseren hebben we zorgvuldig geselecteerd zodat we altijd kunnen variëren in het niveau van de tracks. Daarbij zorgen we dat iedereen aan zijn trekken komt, ook de meer ervaren mountainbiker! Het doel van een Trailride is om ook aandacht te besteden aan rijvaardigheid en techniek. Komen we een lastige sectie tegen, dan pakken we de tijd waarbij we ingaan om de beste manier om zo’n sectie te rijden. Een ander belangrijk aspect is de innerlijke mens. Tussen de middag lekker lunchen en afsluiten met een gezellig terras of een biertje in de kroeg is standaard. Fietsen is een teamsport en het sociale aspect staat dan ook voorop. Ook hiervoor geldt, check de agenda 2021 voor het volledige aanbod.

Perfecte omstandigheden tijdens de Trailride in Coo. Hoe mooi wil je het hebben?