Cannondale RZ 120

In 2011 zag ik deze fiets, een Cannondale RZ 120, in een catalogus en wist meteen dat dít mijn volgende fiets was. Na jaren lang op een aluminium hardtail te hebben gereden met velgremmen en een voorvork met 100mm veerweg was het tijd voor wat nieuws. Qua afmontage en kleurstelling was dit precies wat ik zocht. Niet alleen de Lefty PBR met gesmede kroonplaten, maar ook de remmen en schakelonderdelen waren precies wat ik wilde.

neghnJmEF9

Cannondale RZ 120

Mijn plan was: een belletje naar het Rijwielpaleis en bestellen maar die handel. Dat bleek een wat lastigere onderneming te worden. Hij was overal uitverkocht of de maat was niet goed. Ik heb in totaal meer dan 25 fietsenwinkels afgebeld in Nederland en België maar nergens hadden ze er nog een staan. Tot ik uiteindelijk op een verloren vrijdagmiddag een fietsenmaker in Oosterhout (Trommelen) belde, en hij mij vertelde die hij er nog een had staan. Ik ben direct in de auto gesprongen, middagje vrij genomen en richting het zuiden gereden.

Deze fiets heeft ongeveer alles wel meegemaakt. Heel veel singletracks in Nederland en België gezien. Met meerdere Transalps mee geweest in Oostenrijk en Italië als ook een endurowedstrijd in de Belgische heuvels. Hij heeft zijn geld dubbel en dwars opgebracht als je het in fietsplezier zou vertalen. Maar ook hier geldt dat er een punt komt dat je wat anders wilt.