Ainsa Enduro Trip

Na een lange winter is het tijd om te ontdooien! De klok staat terug op zomertijd, de trails komen weer onder de sneeuw vandaan en het zomerseizoen ligt om de hoek. Samen met Unbeaten Adventures hebben we de perfecte reis samengesteld om jou optimaal voor te bereiden op het mountainbikeseizoen 2021. Deze reis wordt georganiseerd in de schitterende omgeving van Aínsa, gelegen in de Spaanse Pyreneeën. Je kent Aínsa wellicht van de Enduro World Series die hier in 2015 en 2018 is gehouden. Dat heeft ervoor gezorgd dat er tegenwoordig een uitgebreid netwerk aan geweldige trails aanwezig is. De omgeving is schitterend en tijdens deze reis verblijven we in een klein dorpje met slechts 20 inwoners. Vanuit deze vaste locatie starten we iedere dan onze tochten en nemen we je mee naar de mooiste trails. Daarover lees je alles in dit roadbook. Dus, heb jij zin om de winter op een geweldige manier af te sluiten, dan is dit de reis voor jou!

Aínsa

De komst van de Enduro World Series naar Aínsa heeft ervoor gezorgd dat er de afgelopen jaren enorm veel nieuwe trails zijn geopend. Het is daarnaast ook een fantastische omgeving met hele gave landschappen zoals je ook verderop in dit Roadbook kunt zien. Naast de fantastische trails is het ook weer gelukt om een bijzondere locatie te vinden voor ons verblijf. We verblijven namelijk in Usana, vlakbij Aínsa. Dit authentieke dorpje heeft enorm veel sfeer en je waant je 200 jaar terug in de tijd en het contrast met Nederland kan haast niet groter! We hebben een aantal sfeervolle appartementen gehuurd en dit is de ideale plek om uit te rusten van onze tochten en maximaal te genieten van al het moois dat deze regio te bieden heeft.

Opzet van de reis

Alle reizen van MTB-Solutions hebben grofweg dezelfde opzet en deze reis is daar geen uitzondering op. Je bent onderweg met een gecertificeerde gidsen die ruime ervaring hebben in de omgeving waarin we ons bevinden. Dat vertaald zich in een zorgvuldige voorbereiding en stemmen de activiteiten altijd af op het niveau van de groep. Daarbij kiezen we er bewust voor om in kleine groepen te rijden. Op die manier kunnen we een combinatie aanbieden van het rijden van een mooie tocht waarbij tevens aandacht wordt besteed aan het verbeteren van je rijvaardigheid. Mocht er toch wat misgaan, dan beschikken we over ruime ervaring met het verlenen van eerste hulp.

Naast de bovenstaande opzet hechten we ook veel waarde aan een goede sfeer en maken we zoveel mogelijk gebruik van de lokale voorzieningen. Dat houdt onder meer in dat we niet in een hotel verblijven maar altijd een bijzondere accommodatie zoeken. Daarover lees je uiteraard meer in het Roadbook: