Enduro Trip Yorkshire Dales


Schitterende trails, eindeloos veel muurtjes, schapen en het groenste gras dat je ooit hebt gezien.

Enduro Trip Yorkshire Dales

Ieder jaar wordt in de Yorkshire Dales de ‘Ard Rock Enduro’ georganiseerd. Deelnemen aan deze wedstrijd is praktisch onmogelijk want de inschrijving zit binnen een uur vol en de reden daarvoor is simpel; dit deel van Engeland is fantastisch om te mountainbiken. Naast de schitterende omgeving heb je ook te maken met de lokale bevolking. Wij kunnen je uit de eerste hand bevestigen dat een avond in de pub (waar er meerdere van op het programma staan) garant staat voor een hoop lol en gezelligheid. Naast een bezoek aan de lokale middenstand nemen we je uiteraard mee op de mooiste trails en hebben we een fantastisch programma samengesteld. Daarover lees je alles in dit roadbook.

Opzet van de reis

In 2019 hebben we deze reis voor het eerst verkend. Na onze ervaringen waren we er vast van overtuigd dat dit gebied alles te bieden heeft voor de enthousiaste mountainbiker die van gave trails en mooie natuur houdt. Vanwege corona heeft het vier jaar geduurd voordat we weer terugkeren naar deze schitterende vallei. We hebben al die tijd contact onderhouden met Stu (eigenaar van het Dales Bike Centre) en hij neemt ons ook dit keer weer mee in deze fantastische omgeving. De trails zijn schitterend en geschikt voor een grote groep mountainbikers!

Aantal beschikbare plekken

90%

Overige aandachtspunten

In onderstaande tabbladen hebben we de informatie opgenomen waarmee je rekening moet houden als je overweegt om deel te nemen aan een Enduro Trip. Mocht je verder nog vragen hebben bekijk dan ook de FAQ’s of neem contact met ons op. We helpen je graag!

Onze reizen zijn opgezet om je de mooiste trails in een bepaald gebied te laten zien. Als jij houdt van mooie tehcnische afdalingen en niet vies bent om daarvoor af en toe een stuk te moeten klimmen, dan is deze reis zeker wat voor jou! Omdat we op onze reizen met twee gidsen zijn kunnen we altijd het aanbod perfect afstemmen op de wensen van de groep. Daarnaast gaan we gericht aan de slag om te werken aan je rijvaardigheid. Dus wil jij leren om met meer vertrouwen en beter/sneller een afdaling te kunnen rijden dan is dit het moment je agenda vrij te plannen.

Het is misschien onnodig om te vermelden, maar het deelnemen aan een groepsreis vraagt een zekere mate van flexibiliteit. Ben jij de persoon die geen oog heeft voor anderen en altijd als eerste beneden wilt zijn op iedere afdaling, geen geduld heeft om te wachten en van jezelf vindt dat je technisch perfect bent? Dan is deze reis waarschijnlijk niet geschikt voor jou. We doen onze uiterste best om iedereen voldoende uitdaging te bieden en houden daarom de groepsgrootte beperkt en het programma flexibel. We kunnen op die manier verschillende niveaus aanbieden zodat iedereen aan zijn trekken komt. Maar daarbij geldt wel dat de groep altijd voor het individu gaat.

Mountainbiken is een risicosport en een ongeluk is daarom nooit uit te sluiten. We begeven ons overwegend in gebieden die slecht bereikbaar zijn voor de hulpdiensten en dat vraagt om speciale aandacht. De gidsen zijn gediplomeerde EHBO-ers en hebben ruime ervaring in het verlenen van eerste hulp. Echter, om onverwachte kosten te voorkomen adviseren we iedereen een aanvullende reisverzekering af te sluiten met aanvullende dekking, zoals een ‘bergsport’ verzekering. Daarmee zijn eventuele kosten voor ziekenhuisopname of repatriëring gedekt en voorkom je hoge kosten. De kosten voor een helikopter lopen al snel richting de € 5.000,- voor een enkele reis naar het ziekenhuis. Voor een paar euro per maand heb je al zo’n aanvullende verzekering.

De trails die we tijdens deze reis gaan rijden zijn totaal niet te vergelijken met de routes in Nederland. Daarom is voor deze reis ervaring in het buitenland een vereiste. We proberen je zo goed mogelijk te informeren over het vereisten niveau op onze website maar dat blijft natuurlijk lastig. Twijfel je, dan is de beste oplossing om eens mee te gaan met een Trailride. Op die manier kunnen we kennismaken en bespreken we de mogelijkheden. Boek je een Enduro Trip, dan krijg je 50% korting op je deelname, ook met terugwerkende kracht!

Reis & Verblijf


Er zijn verschillende mogelijkheden om naar de Yorkshire Dales te reizen, maar de makkelijkste is de boot vanaf Rotterdam naar Hull. Vanaf daar is het ongeveer anderhalf uur rijden naar de accommodatie. Je gaat met de auto op de boot en dat geeft je de mogelijkheid om veel bagage mee te nemen. Het is een gezellige manier om aan deze trip te beginnen.

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijven we in een hele bijzondere accommodatie, the Marske Stables. Zoals de naam al doet vermoeden zijn het omgebouwde stallen om een groot landgoed. De stallen zijn omgetoverd tot cottages en voorzien van alle luxe die nodig hebben! Als de trails en de omgeving nog niet genoeg redenen waren om je enthousiast te krijgen voor deze reis, dan is dit toch de doorslaggevende factor? Wij hebben 3 cottages gereserveerd en kunnen deze flexibel indelen.

Datum & Kosten


De reis vindt plaats van maandag 3 juni t/m vrijdag 7 juni 2024. We hebben deze datum bewust gepland zodat de temperaturen hopelijk aangenaam zijn en we de minste kans hebben op slechte weersomstandigheden.

We bieden deze reis aan vanaf € 750,- euro per persoon.

Inbegrepen:

  • Begeleiding door de beste gidsen (EO-MTBInG gecertificeerd);
  • 4 overnachtingen in een luxe cottage;
  • 2 dagen op pad met lokale gidsen;
  • Bezoek aan het Bikepark van Danny Hart;
  • Uniek T-shirt, ontworpen door MB-Graphix;
  • Gratis Clifbars cookies & MTB-Solutions goodies.
  • 50% korting op een Trailride naar keuze!

Niet inbegrepen:

  • Heen- en terugreis;
  • Boodschappen/eten[1];

Extra opties:

  • Eenpersoonskamer, toeslag ± € 200,-.[2]

[1] We schieten alle kosten van lunch, avondeten etcetc voor en verrekenen dit achteraf. De ervaring leert dat de deze kosten tussen de € 150,- / € 200,- pp liggen.

[2] De toeslag voor een eenpersoonskamer is vrij hoog omdat alle cottages over 2 persoonsbedden beschikken. Wil je een eigen kamer dan moeten we een extra cottage bij te boeken. We kunnen niet garanderen dat er cottages beschikbaar zijn.

Aanbetaling en annulering

Voor je inschrijving vragen we je een aanbetaling te doen van € 175,-. Zodra we dit bedrag hebben ontvangen is je aanmelding voor de reis definitief.


LET OP: We bieden deze reis bewust niet aan als pakketreis. Dat betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor de heen en de terugreis en wij geen geld verdienen aan de accommodatie. De berekening van de reissom is dan ook opgebouwd uit de vergoedingen van onze onkosten en de inhuur van lokale gidsen. Verder proberen we zoveel mogelijk gezamenlijk te eten en doen we vooraf boodschappen en schieten we tijdens de reis alle kosten voor eten & drinken voor en verrekenen dit achteraf.

Partners


Bij MTB-Solutions werken we samen met betrouwbare, duurzame en vooral toffe merken. Dankzij deze merken kunnen we doen wat het liefste doen, de beste trails rijden in heel Europa.

Rijwielpaleis