Sospel

Enduro Trip Sospel


Uitzicht op de besneeuwde toppen van de Alpen, maar de vetste trails rijden in je t-shirt door het stof!

Enduro Trip Sospel

Sospel is gelegen in het zuiden van de Mediterraanse Alpen. Hier raken de uiteinden van de Alpen de Middellandse zee en dat zorgt voor een heel afwisselende omgeving. Sospel is heel goed te bereiken vanaf het vliegveld van Nice, maar tevens heb je op korte afstand al bergentoppen over de 3.000 meter. Het klimaat is zacht en we plannen deze reis bewust eind april zodat we al kunnen genieten van zomerse temperaturen. Het mooie van dit gebied is dat we de keuze hebben om af te dalen richting de kust, of jij meer het binnenland in te trekken. In beide gevallen ben je verzekerd van schitterende trails. De rivieren hebben mooie canyons uitgesleten in het gesteente en verder heb je overal een overschot aan hoogteverschil.

Opzet van de reis

Alle reizen van MTB-Solutions hebben grofweg dezelfde opzet en deze reis is daar geen uitzondering op. Je bent onderweg met gecertificeerde gidsen die ruime (wedstrijd)ervaring hebben en die weten hoe ze van jou een betere rijder kunnen maken. Dat vertaalt zich in een zorgvuldige voorbereiding waarbij het niveau wordt afgestemd op dat van de groep. Daarom kiezen we er bewust voor om in kleine groepen te rijden. Op die manier kunnen we een combinatie aanbieden van het rijden van een mooie tocht waarbij tevens aandacht wordt besteed aan het verbeteren van je rijvaardigheid.

Aantal beschikbare plekken

0%

Overige aandachtspunten

In onderstaande tabbladen hebben we de informatie opgenomen waarmee je rekening moet houden als je overweegt om deel te nemen aan een Enduro Trip. Mocht je verder nog vragen hebben bekijk dan ook de FAQ’s of neem contact met ons op. We helpen je graag!

Onze reizen zijn opgezet om je de mooiste trails in een bepaald gebied te laten zien. Als jij houdt van mooie tehcnische afdalingen en niet vies bent om daarvoor af en toe een stuk te moeten klimmen, dan is deze reis zeker wat voor jou! Omdat we op onze reizen met twee gidsen zijn kunnen we altijd het aanbod perfect afstemmen op de wensen van de groep. Daarnaast gaan we gericht aan de slag om te werken aan je rijvaardigheid. Dus wil jij leren om met meer vertrouwen en beter/sneller een afdaling te kunnen rijden dan is dit het moment je agenda vrij te plannen.

Het is misschien onnodig om te vermelden, maar het deelnemen aan een groepsreis vraagt een zekere mate van flexibiliteit. Ben jij de persoon die geen oog heeft voor anderen en altijd als eerste beneden wilt zijn op iedere afdaling, geen geduld heeft om te wachten en van jezelf vindt dat je technisch perfect bent? Dan is deze reis waarschijnlijk niet geschikt voor jou. We doen onze uiterste best om iedereen voldoende uitdaging te bieden en houden daarom de groepsgrootte beperkt en het programma flexibel. We kunnen op die manier verschillende niveaus aanbieden zodat iedereen aan zijn trekken komt. Maar daarbij geldt wel dat de groep altijd voor het individu gaat.

Mountainbiken is een risicosport en een ongeluk is daarom nooit uit te sluiten. We begeven ons overwegend in gebieden die slecht bereikbaar zijn voor de hulpdiensten en dat vraagt om speciale aandacht. De gidsen zijn gediplomeerde EHBO-ers en hebben ruime ervaring in het verlenen van eerste hulp. Echter, om onverwachte kosten te voorkomen adviseren we iedereen een aanvullende reisverzekering af te sluiten met aanvullende dekking, zoals een ‘bergsport’ verzekering. Daarmee zijn eventuele kosten voor ziekenhuisopname of repatriëring gedekt en voorkom je hoge kosten. De kosten voor een helikopter lopen al snel richting de € 5.000,- voor een enkele reis naar het ziekenhuis. Voor een paar euro per maand heb je al zo’n aanvullende verzekering.

De trails die we tijdens deze reis gaan rijden zijn totaal niet te vergelijken met de routes in Nederland. Daarom is voor deze reis ervaring in het buitenland een vereiste. We proberen je zo goed mogelijk te informeren over het vereisten niveau op onze website maar dat blijft natuurlijk lastig. Twijfel je, dan is de beste oplossing om eens mee te gaan met een Trailride. Op die manier kunnen we kennismaken en bespreken we de mogelijkheden. Boek je een Enduro Trip, dan krijg je 50% korting op je deelname, ook met terugwerkende kracht!

Reis & Verblijf


Er zijn verschillende mogelijkheden om naar Sospel te reizen, maar de makkelijkste is -naast de auto- het vliegtuig te pakken naar Nice. Vanaf daar is het ongeveer een half uurtje rijden naar de accommodatie. Als meerdere deelnemers het vliegtuig nemen dan kunnen we zorgen voor een taxibus om je naar de accommodatie te brengen..

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijven we in een mooi gelegen huis op een groot perceel. Last van de buren zullen we niet hebben en het huis beschikt over alle luxe, goede keuken, moderne badkamers en goede bedden. We zullen tijdens de reis ook gezamenlijk kunnen koken en wij zorgen vooraf dat de koelkasten gevuld zijn met alles wat we nodig hebben. Daarnaast ligt Sospel op minder dan 10 minuten rijden dus zullen we ook veel in het dorp te vinden zijn!

Hostess

Een primeur op deze reis is dat we een hostess mee hebben om de chaos enigzins te managen!

Datum & Kosten


De reis vindt plaats van zondag 21 april t/m zaterdag 27 april 2024. We hebben deze datum bewust gepland zodat de temperaturen hopelijk aangenaam zijn en we in een t-shirt de trails op kunnen.

We bieden deze reis aan vanaf € 975,- euro per persoon.

Inbegrepen:

 • Begeleiding door de beste gidsen (EO-MTBInG gecertificeerd);
 • 6 overnachtingen in luxe villa met groot terrein;
 • Aanwezigheid van een Hostess;
 • Uniek T-shirt, ontworpen door MB-Graphix;
 • 6 dagen gebruik maken van shuttles;
 • Bezoek aan Molini;
 • Treinkaartjes op etappe naar Luceram;
 • Gratis Clifbars cookies & MTB-Solutions goodies.
 • 50% korting op een Trailride naar keuze!

Niet inbegrepen:

 • Heen- en terugreis;
 • Boodschappen/eten[1];

Extra opties:

 • Eenpersoonskamer, toeslag ± € 100,-.[2]

[1] We schieten alle kosten van lunch, avondeten etcetc voor en verrekenen dit achteraf. De ervaring leert dat de deze kosten tussen de € 150,- / € 200,- pp liggen.

[2] Voor zover beschikbaar. Geen garantie dus eerst even overleggen.

Aanbetaling en annulering

Voor je inschrijving vragen we je een aanbetaling te doen van € 250,-. Zodra we dit bedrag hebben ontvangen is je aanmelding voor de reis definitief.


LET OP: We bieden deze reis bewust niet aan als pakketreis. Dat betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor de heen en de terugreis en wij geen geld verdienen aan de accommodatie. De berekening van de reissom is dan ook opgebouwd uit de vergoedingen van onze onkosten en de inhuur van lokale gidsen. Verder proberen we zoveel mogelijk gezamenlijk te eten en doen we vooraf boodschappen en schieten we tijdens de reis alle kosten voor eten & drinken voor en verrekenen dit achteraf.

Partners


Bij MTB-Solutions werken we samen met betrouwbare, duurzame en vooral toffe merken. Dankzij deze merken kunnen we doen wat het liefste doen, de beste trails rijden in heel Europa.

Rijwielpaleis