Mountainbikes

rings-logo
Toen ik zeventien werd heb ik mijn eerste mountainbike gekocht bij de lokale fietsenwinkel Rings in Goirle. Dat was toen nog een klein winkeltje in een doodlopend straatje. Intussen zijn ze uitgegroeid tot Specialized Concept Store met 1.100 vierkante meter aan dure fietsen en mooie hebbedingetjes.

Met die eerste mountainbike, een TREK 4100, heb ik veel tochten gemaakt in de bossen van Gorp en Rovert, de Chaamse bossen en de Drunense Duinen. In die jaren draaide het vooral om het avontuur en het ontdekken van nieuwe gebieden. Vaak met een buil Javaanse Jongens op zak om tijdens de rustpauze wat te roken te hebben. Toen ik met de jongens van Rings ging meefietsen merkte ik al snel dat roken en fietsen niet de beste combinatie is.

Op m’n 25e ben ik verhuisd naar Hilversum en heeft de TREK plaats gemaakt voor een CUBE LTD SL. Het motto was: een zo licht mogelijke fiets voor zo min mogelijk geld. Dus een overjarige model bleek de beste keuze en voor nog geen € 1.000,- had ik een mountainbike die nét iets meer dan 10 kilo op de weegschaal bracht. Een onverwoestbare fiets waar ik vreselijk veel kilometers mee heb gemaakt. Intussen ben ik alweer een aantal fietsen verder. Daarover meer in de submenu’s:

Geef een reactie