TrailRide Coo

Je kent Coo misschien van de watervallen of Plopsaland, maar niet veel mensen weten dat er ook schitterende trails liggen. Wij weten deze pareltjes wel te liggen en deze omgeving is perfect om een dag lang vette afdalingen te rijden. In Coo vind je het grootste hoogteverschil in de Ardennen en dat betekent dat de trails lekker lang zijn. Het gebied is typisch Ardennen en dat wil zeggen dat hele lomige ondergrond wordt afgewisseld met verspreid liggende stenen en andere obstakels. Dat levert hele gave trails op! Uiteraard klimmen we een keer naar de top van de heuvel waar je een prachtig uitzicht hebt over het dal en de heuvels in omgeving. We eindigen op één van de gezellige terrassen voor een lokaal gebrouwen biertje.


Deelname aan deze TrailRide kost € 27,50. Daarvoor in retour krijg je hele gave trails, professionele begeleiding en een hoop plezier. We houden de groep beperkt tot max. 8 deelnemers en passen het niveau aan op de groep. Wat vragen wij van jou? Enige ervaring in heuvelachtig terrein is een vereiste, net als een redelijk basisconditie. Reken op een route van ongeveer 30/40 km en zo’n 1.250 hoogtemeters. Je fiets moet voorzien zijn van een dropper (verplicht) en we raden je sterk aan om met flat pedals te rijden en banden te monteren die geschikt zijn voor dit terrein. Als laatste stellen we het dragen van een goede helm, kniebeschermers en een rugbeschermer of rugzak verplicht.

Klik hier om je aan te melden of als je meer informatie wilt over deze activiteit. We verzamelen om 10 uur en gaan door tot een uur of vier. Tussen de middag gaan we ergens lunchen (niet inbegrepen) en voor de afsluiting weten we een goed frietkot.


Onzeker of je technische vaardigheden voldoende zijn? Overweeg dan eens om een clinic te volgen waarbij we gericht aan de slag gaan om je vertrouwen op de fiets te verbeteren. Train je liever in een groep, ook dat kan. Lees de informatie op de website en neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Piet in actie op één van de moeilijkere trails.