TrailRide Daverdisse

Het dorpje Daverdisse ligt in het zuiden van België waar de rivier ‘Almanche’ en ‘La Lesse’ samenvloeien. Het is een heel bosrijk gebied en dit gedeelte van de Ardennen is bij bikers over het algemeen minder bekend dan het noordelijke deel. De natuur is hier nog ongerept en de trails zijn prachtig. Je moet wel weten waar ze liggen, anders ga je ze niet vinden. Ze beginnen vaak relatief vlak met mooie bochten en lekker lomige ondergrond, maar hoe dichter je bij de rivier komt, hoe moeilijker de trails worden! Dit is een gebied waar iedere biker aan zijn trekken komt want er liggen genoeg trails voor een heel weekend.


Deelname aan deze TrailRide kost € 27,50. Daarvoor in retour krijg je hele gave trails, professionele begeleiding en een hoop plezier. We houden de groep beperkt tot max. 8 deelnemers en passen het niveau aan op de groep. Wat vragen wij van jou? Enige ervaring in heuvelachtig terrein is een vereiste, net als een redelijk basisconditie. Reken op een route van ongeveer 30/40 km en zo’n 1.250 hoogtemeters. Je fiets moet voorzien zijn van een dropper (verplicht) en we raden je sterk aan om met flat pedals te rijden en banden te monteren die geschikt zijn voor dit terrein. Als laatste stellen we het dragen van een goede helm, kniebeschermers en een rugbeschermer of rugzak verplicht.

Klik hier om je aan te melden of als je meer informatie wilt over deze activiteit. We starten om 10 uur en gaan door tot ongeveer vier uur. Tussen de middag gaan we ergens lunchen (niet inbegrepen) en voor de afsluiting weten we een goed frietkot.


Onzeker of je technische vaardigheden voldoende zijn? Overweeg dan eens om een clinic te volgen waarbij we gericht aan de slag gaan om je vertrouwen op de fiets te verbeteren. Train je liever in een groep, ook dat kan. Lees de informatie op de website en neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Dit mag je zeker verwachten tijdens de TrailRide!!